15 dkg zsír
csipet só
1 kiskanál cukor
15 dkg liszt
6 tojás
Krém :
4 dl tej
1 csomag vaníliaízű pudingpor
15 dkg margarin
12, 5 dkg porcukor
Egy edénybe tölts 3 dl vizet , sót , cukrot és forrald fel. Add hozzá a zsírt , ha teljesen felolvadt szórd bele a lisztet. Szüntelenül kevergetve addig főzd míg sima lesz, és az edény falától elválik. Vedd le a tűzről és egyenként add hozzá a tojásokat. Minden tojás után alapos keverés. A masszát egy habzsákba töltsd és sütőpapírral bélelt tepsibe halmocskákat nyomj belőle. 230°C-on, 5 percig süsd, majd vedd vissza a hőt és körülbelül 10-15 percig süsd. A sütő ajtót nem szabad kinyitni. Ha kész résnyire nyisd ki a sütőt és körülbelül 10 percig szárítsd. Majd vágd le a 1/3 részét az lesz a kalapja. A krémhez a pudingot a szokásos módon főzd meg, majd külön a margarint a porcukorral habosítsd ki és így kevert a kész pudinghoz. Ezzel a krémmel töltsd meg és tejszínnel, a fánkokat. Tedd rá a tetejét és szórd meg porcukorral.
A 4 egész tojást 3 pohár kefirt 3 pohár kristálycukrot, 4 pohár sima-lisztet 1 pohár étolajat, 1 csomag sütőport simára keverünk Beleöntjük egy fóliával bélelt tepsibe, majd a t...
Elkészítési idő:A krém valamennyi hozzávalóját, a kókuszolaj kivételével közepes lángon, habverővel folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik. Lehúzva a tűzről kis ideig még kevergetj...
Elkészítési idő:A krémhez fél liter tejet, ízlés szerint 3-5 evőkanál cukrot, 2 csomag tejszínízű pudingport és 1 nagyon csapott evőkanál lisztet jól kikeverünk, aztán felfőzzük. Ha kész, én papír...
Elkészítési idő: 30 perc