menu

Családireceptkönyv.hu

Majonézes saláta özgerinc


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 4 főre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg levesben főtt sárgarépa,
10 dkg zöldborsó,
20 dkg sonka,
5 tojás,
1 dl majonéz,
2 dl tejföl,
1 dl húsleves,
10 g zselatin,
fehérbors,
mustár,citromlé

Elkészítés:


A kockázott sárgarépát, krumplit és a zöldborsót kevés sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. A leszűrt levet felhasználhatjuk a zselatin elkészítéséhez. A tisztított almát kis kockákra vágjuk és meglocsoljuk citromlével. A majonézt a tejföllel, sóval, borssal elkeverjük, majd összekeverjük a kihűlt zöldségekkel és az almával. A zöldséglében elkeverjük a zselatint, folytonos keveréssel kis lángon áttetszőre feloldjuk, de nem forraljuk fel! Kicsit hagyjuk hűlni. Az őzgerincformát kibéleljük folpackkal úgy, hogy a forma minden oldalán hosszabb legyen a fólia, hogy majd vissza lehessen hajtani a széleket. A zselatinos levet elkeverjük a majonézes salátával. A saláta felét a forma alján elsimítjuk, és sorban ráfektetjük a kemény tojásokat. A saláta másik felével befedjük, és ráhajtjuk a fóliát minden oldalról. A formát az asztalhoz ütögetjük, hogy egyenletesen tömörüljön benne a saláta. Hűtőbe tesszük néhány órára, de jobb, ha már előző nap elkészítjük. A megdermedt salátát tálalótálra borítjuk, lehúzzuk róla a fóliát, és szeletekre vágjuk. Tetszés szerint díszíthetjük is pl. petrezselyem levelekkel, különböző színű paprika szeletekkel. Gusztusos és finom vendégváró! Ezt a megoldást a No Saltyn láttam, régebben hasonlót készítettem koszorú formában, az is nagyon mutatós volt.

Majonézes saláta özgerinc

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Nikcsi83
Krumpli saláta
Krumpli saláta

A krumplit alaposan mosd meg, és főzd meg héjában. Ha megfőtt, húzd le a héját, és karikázd fel. A hagymát pucold meg, és szintén vágd karikákra. Egy tálba tedd bele a majonézt, a...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Tojásos uborkasaláta
Tojásos uborkasaláta

Az uborkát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk és lesózzuk, picit hagyjuk állni és kinyomkodjuk a levét. A retket megmossuk és felszeleteljük, hozzáadjuk. A joghurtba keverjük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sváb krumplisaláta
Sváb krumplisaláta

Főzd meg a krumplikat héjastól, kb. 30 perc alatt. Salátának való, nem szétfövő burgonyát használj! Húzd le a héjukat amíg melegek, és hagyd őket kihűlni. A forró, héjában főtt kr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Tonhalsaláta mozzarellával
Tonhalsaláta mozzarellával

A zöldségeket és a mozzarellát feldaraboljuk. Öntsünk rá egy evőkanálnyit a tonhalkonzerv olajából és forgassuk össze! Tegyük a tetejére a halat és frissen fogyaszthatjuk is!

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk