Családireceptkönyv.hu

Majonézes saláta özgerinc


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 4 főre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg levesben főtt sárgarépa,
10 dkg zöldborsó,
20 dkg sonka,
5 tojás,
1 dl majonéz,
2 dl tejföl,
1 dl húsleves,
10 g zselatin,
fehérbors,
mustár,citromlé

Elkészítés:


A kockázott sárgarépát, krumplit és a zöldborsót kevés sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. A leszűrt levet felhasználhatjuk a zselatin elkészítéséhez. A tisztított almát kis kockákra vágjuk és meglocsoljuk citromlével. A majonézt a tejföllel, sóval, borssal elkeverjük, majd összekeverjük a kihűlt zöldségekkel és az almával. A zöldséglében elkeverjük a zselatint, folytonos keveréssel kis lángon áttetszőre feloldjuk, de nem forraljuk fel! Kicsit hagyjuk hűlni. Az őzgerincformát kibéleljük folpackkal úgy, hogy a forma minden oldalán hosszabb legyen a fólia, hogy majd vissza lehessen hajtani a széleket. A zselatinos levet elkeverjük a majonézes salátával. A saláta felét a forma alján elsimítjuk, és sorban ráfektetjük a kemény tojásokat. A saláta másik felével befedjük, és ráhajtjuk a fóliát minden oldalról. A formát az asztalhoz ütögetjük, hogy egyenletesen tömörüljön benne a saláta. Hűtőbe tesszük néhány órára, de jobb, ha már előző nap elkészítjük. A megdermedt salátát tálalótálra borítjuk, lehúzzuk róla a fóliát, és szeletekre vágjuk. Tetszés szerint díszíthetjük is pl. petrezselyem levelekkel, különböző színű paprika szeletekkel. Gusztusos és finom vendégváró! Ezt a megoldást a No Saltyn láttam, régebben hasonlót készítettem koszorú formában, az is nagyon mutatós volt.

Majonézes saláta özgerinc

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Lila hagymás krumlisaláta
Lila hagymás krumlisaláta

A krumplit megtisztítjuk, majd felkockázzuk és megfőzzük sós vízben, végül leszűrjük és hűlni hagyjuk. A hagymát felkarikázzuk és félretesszük A tejfölt, a mustárt, a kristálycuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: keria
Cézár saláta
Cézár saláta

A csirkecombokat serpenyőben kevés zsiradékon pirosra sütjük. Ha elkészültek, kiszedjük őket, a csontokat eltávolítjuk, majd falatnyi darabokra vágjuk a húst. A serpenyőbe dobjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Májpástétom
Májpástétom

A csirkemájat megtisztítjuk. A vöröshagymát elősütjük a zsíron, hozzáadjuk a darabolt paprikát és paradicsomot, majd amikor egy kicsit összesült, a májat is beletesszük, sózzuk, bo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tojássaláta 2
Tojássaláta 2

A tojásokat megfőzzük, majd felszeleteljük és egy tálba tesszük. A hagymát apróra vagdossuk, ráöntjük a citromlevet és hozzáadjuk a tojásokhoz. A joghurtot, a tejfölt, a mustárt és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk