menu

Családireceptkönyv.hu

Bécsi burgonyasaláta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg kifli burgonya
1 db nagy fej lila hagyma
2 dl húsleves alap
3 evőkanáltárkonyecet
3 evőkanál olaj
1 evőkanál mustár
snidling
petrezselyem

bors
cukor

Elkészítés:


A burgonyát héjában megfőzzük és még melegen hámozzuk meg, majd felkarikázzuk. Felszeleteljük a lilahagymát és megszórjuk snidlinggel. Az ecetet az olajjal és a mustárral összekeverjük, majd sóval, borssal fűszerezzük és kevés cukorral édesítjük. Ehhez adjuk hozzá a meleg húsleves alapot. Az elkészült keveréket ráöntjük a krumplira, jól összekeverjük, majd negyed órát állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. A tetejére apróra vágott petrezselymet szórunk és melegen tálaljuk.

Bécsi burgonyasaláta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: emaxa
Nite a syr
Nite a syr

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Diétás coleslaw
Diétás coleslaw

A káposztát nagyon vékonyan felszeleteljük vagy legyaluljuk, a répát és a hagymát megpucoljuk, a répát vékony csíkokra vágjuk, a hagymát vékony szálakra vágjuk. Tálba tesszük, sózz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar nyári tejfölös saláta
nyári tejfölös saláta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Füstös saláta
Füstös saláta

A répát és a sajtot vékony szálúra lereszeljük. A fokhagymát összetörjük, elkeverjük a majonézben, majd beleforgatjuk a répát és a sajtot. Azonnal fogyasztható.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk