Hozzávalók 4 főre:
1 kg érett, édes félkemény paradicsom
1 nagy fej lilahagyma
1,5 dl mézes almaecet (a sima ecet is tökéletes)
só, bors ízlés szerint
2-3 ek. cukor (ennek megfelelő édesítő)
3-4 dl víz
1 ek. extra
szűz olívaolaj
Először szeleteljük fel laskára a lilahagymát és sózzuk le. Majd a paradicsomot is vágjuk fel közepesen vékony szeletekre, fél szeletekre. Ezt is sózzuk és borsozzuk, de csak óvatosan a sóval, hiszen a már a hagyma is kapott belőle rendesen. Készítsük el az ecetes levet: víz, csipet só, cukor (édesítő), ecet. Keverjük jól el, amíg elolvad benne a cukor és a só is. Majd a paradicsomot, a hagymával keverjük össze, mindkettőnél a keletkezett sós levet is használjuk fel, majd az egészre öntsük rá az ecetes öntetet. A legvégén ízléstől függően (jó szívvel ajánlom), csepegtessünk rá extra szűz olívaolajat. Tegyük lefedve a hűtőbe legalább egy órára, hogy az aromák össze tudjanak érni. Ezért ajánlott az ebéd készítés előtt elkészíteni.
Semmi különös, de minden ételt nagyon fel tud dobni. Ha marad, akkor nyugodton fogyasszuk sajtokhoz vagy akár magában is egy kis darab jó minőségű kenyér serclijével.
Jó étvágyat!
Keverd össze a hozzávalókat, kóstold meg és igazítsd az ízét a kedved szerint, szükség esetén több sót, borsot vagy citromot adva hozzá. Tálalás előtt legalább 30 percig hűtsd le...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kacsazúzáról levagdosom a zsírdarabokat. Egy tálba teszem, megszórom bőven sóval, és frissen őrölt borssal. Elkeverem, és egy órára a hűtőbe teszem. A libazsírt egy edényben fel...
Elkészítési idő: 3 Nehézség: KözepesA megmosott, zöldjétől és gyökerétől megszabadított retket cikkekre vágjuk, az újhagymát karikákra. A görög joghurtot összekeverjük az almaecettel és egy csipet himalája sóval. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPetersilie, Minze, Gurke, Paprika, Tomaten und Zwiebeln möglichst fein hacken. In der Zwischenzeit Bulgur mit heißem Wasser übergießen und einige Minuten quellen lassen. Alle Zut...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű