menu

Családireceptkönyv.hu

Meggyes kókuszvarázs


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6 főre
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


6 tojás
3 dl tej
2 dl étolaj
22 dkg liszt
1 csokoládés ízű pudingpor (48 grammos)
30 dkg cukor
3 dkg cukrozatlan kakaópor
1 tasak vaníliás cukor
1 tasak sütőpor

A krémhez:

15 dkg fehér csokoládé
2 csomag kókuszos pudingpor
5 dkg kókuszreszelék
4 dl tej
15 dkg cukor
4 dl habtejszín
20 dkg magozott meggy
1 evőkanál zselatin

A tetejére:

5 dkg kókuszreszelék
2 tasak vaníliás cukor



Elkészítés:


Krém készítése :

Először a krémet készítem el, hogy jóllehűljön,megdermedjen. A pudingporokat a cukorral, tejjel felfőzzük. Közben a csokoládét is bele tördeljük. A kókuszreszeléket is hozzá adjuk, majd a tűzről lehúzva kihűtjük. A zselatint langyos vízben beáztatjuk. A tejszínt kemény habbá verjük.Kis adagokban a pudingos krémmel habosra keverjük. A kihűlt, felolvadt zselatint is hozzá csurgatjuk és együtt jól kikeverjük. Hűtőbe tesszük.

Lap készítése:

A tojásokat habosra keverjük a cukorral 10 perc alatt géppel, hozzá adjuk a tejet és az étolajat, jól összekeverjük. A lisztet, a vaníliás cukrot, a kakaót, a pudingport és a sütőport is belekeverjük. A tésztát elosztjuk két sütőpapírral bélelt tepsiben és 180 °C-os sütőben, 24×39 cm-es tepsiben, 15 perc alatt külön megsütjük. A kihűlt lapokat betöltjük. A krém 1/3 részét a tetejére meghagyjuk. A 2/3 rész krémbe a lecsöpögtetett meggyet lazán bele keverjük. Az alsó lapra a meggyes krémet tesszük, befedjük a 2. lappal. A tetejére a kókuszos krémet, az 1/3 részt kenjük. A vaníliás cukrot a kókuszreszelékkel összekeverjük és a krém tetejére sz



/

Meggyes kókuszvarázs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dóra
Fanta szelet
Fanta szelet

1. A tojásokat a cukorral 10 perc alatt habosra keverjük, ezután hozzáadjuk az étolajat. 2. A lisztet, a sütőport és a kakaóport összekeverjük és egy fakanállal a tojásos massz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hartyáni krémes
Hartyáni krémes

-Vízgőz felett felmelegítjük a mézet, a margarint, a cukrot, a szódát, a kakaót, és a tojásokat. Hozzáadjuk a lisztet, és jól összegyúrjuk --Ha kemény lenne, adjunk hozzá még 1-2...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
share
Írta: Márti
Gesztenyés alagút 2
Gesztenyés alagút 2

A tészta hozzávalóiból piskóta lapot készítünk. A margarint habosra keverjük a porcukorral, a gesztenyemassza kb. egy negyedét összemorzsoljuk, vagy lereszeljük, és a krémbe kever...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Mamika
Szalalkális krémes
Szalalkális krémes

A tészta hozzávalóiból lágy, de nem ragadós tésztát gyúrunk, majd három részre osztjuk. A lapokat egyenként kinyújtjuk egy 20*30 cm-es téglalappá, majd egyenként megsütjük a tep...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk