4 tojás
4 evőkanál hideg víz
20 dkg porcukor
18 dkg liszt
2 dkg kakaópor
1 vaníliás cukor
1 teáskanál sütőpor
1 evőkanál olaj
A krém hozzávalói:
2 csomag epres pudingpor (főzős)
2 ,5 dl tej
2,5 dl meggybefőttlé
4 evőkanál cukor (vagy ízlés szerint)
350 g natúr joghurt
2,5 dl habtejszín
1 evőkanál zselatin
1 üveg magozott meggybefőtt
A tetejére:
5 dkg olvasztott csokoládé
A piskóta elkészítése:A tojásokat ketté választjuk.A fehérjéket a hideg vízzel jól felverjük, apránként adjuk hozzá a cukrokat ,kemény habbá verjük. A lisztet a kakaóporral, sütőporral összekeverjük.
A cukros kemény habhoz házzá keverjük a tojássárgákat,majd az olajat és a kakaóval, sütőporral elkevert lisztet.Sütőpapírral bélelt 22 x 38 cm-es tepsiben 180 °C-on megsütjük. A sütő ajtóját nem nyitogatjuk!
Krém készítése:A pudingporokat a cukorral, tejjel,meggylével simára keverjük és felfőzzük, majd kihűtjük.Hozzákeverjük a joghurtot. A meggyet botmixerrel pürésítjük. A tejszínhabot keményre verjük. A zselatint fél dl langyos vízben feloldjuk. Ezután hozzá keverjük a kipürésített meggyet, a zselatint és a tejszínhabot.Együtt jó habosra, krémes állagúvá verjük. A tésztalapra simítjuk, hűtőbe tesszük 1 órára és olvasztott csokoládét csurgatunk a tetejére.
A tojások fehérjét kemény habbár verem. A tojások sárgáját elkeverem a porcukorral majd hozzá adagolom a mascarpone-t is. Óvatosan beleforgatom a tojáshabot a mascarpone-s krémbe....
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesA tojásfehérjéket a cukorral géppel felverjük. Hozzáadjuk az étolajat, a sütőporos lisztet, zsemlemorzsát és a vágott diót, ezt már kézzel keverjük el. Sütőpapírral b...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: Közepes♥TÉSZTA: Az 5 tojást szétválasztjuk, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral habosra keverjük (fehéredésig), majd beleszitáljuk a sütőporos lisztet, elke...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet, a kakaóport, a sót, a sütőport és a felaprított csokoládét elkeverjük. Egy másik tálban összekeverjük a cukrot, a tojást, az olajat. Legvégül hozzáadjuk a céklapürét. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű