4 tojás
4 evőkanál hideg víz
20 dkg porcukor
18 dkg liszt
2 dkg kakaópor
1 vaníliás cukor
1 teáskanál sütőpor
1 evőkanál olaj
A krém hozzávalói:
2 csomag epres pudingpor (főzős)
2 ,5 dl tej
2,5 dl meggybefőttlé
4 evőkanál cukor (vagy ízlés szerint)
350 g natúr joghurt
2,5 dl habtejszín
1 evőkanál zselatin
1 üveg magozott meggybefőtt
A tetejére:
5 dkg olvasztott csokoládé
A piskóta elkészítése:A tojásokat ketté választjuk.A fehérjéket a hideg vízzel jól felverjük, apránként adjuk hozzá a cukrokat ,kemény habbá verjük. A lisztet a kakaóporral, sütőporral összekeverjük.
A cukros kemény habhoz házzá keverjük a tojássárgákat,majd az olajat és a kakaóval, sütőporral elkevert lisztet.Sütőpapírral bélelt 22 x 38 cm-es tepsiben 180 °C-on megsütjük. A sütő ajtóját nem nyitogatjuk!
Krém készítése:A pudingporokat a cukorral, tejjel,meggylével simára keverjük és felfőzzük, majd kihűtjük.Hozzákeverjük a joghurtot. A meggyet botmixerrel pürésítjük. A tejszínhabot keményre verjük. A zselatint fél dl langyos vízben feloldjuk. Ezután hozzá keverjük a kipürésített meggyet, a zselatint és a tejszínhabot.Együtt jó habosra, krémes állagúvá verjük. A tésztalapra simítjuk, hűtőbe tesszük 1 órára és olvasztott csokoládét csurgatunk a tetejére.
26 cm átmérőjű tortaformában hagyományos módon sütök két kakaós tortalapot. Ha kihűltek, mindkettőt kettévágom. 8 egész tojást 30 dkg kristálycukorral gőz felett megfőzök álland...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPudingport keverjük el habverővel a tejben. Ezután a tejszínhabot felverve tegyük bele óvatosan. Az edény aljára tedd sorba a kekszeket Aztán kend be a fele vaníliakrémmel. Egy...
Elkészítési idő: 30'+ 1 éjszaka Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 190 fokra. A mézes lap hozzávalóiból közepesen lágy tésztát gyúrunk. Kétfelé vesszük, kinyújtjuk a tepsi méretére és egymás után 2 lapot sütünk a tepsi hátu...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyűelkészítés A lisztet összekeverjük a sütőporral, a cukorral, a kakaóporral. Ezt a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást, és kevés tejföllel jól nyújtható tésztát gyúrunk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű