Hozzávalók nyolc adag eperhabhoz:
kb. negyed kg friss eper
két tojásfehérje
egy kis csipet só
egy teáskanál citromlé
tetszés szerinti édesítő, ízlés szerint adagolva (nálam tizenhat édesítőtabletta porrá törve)
Válaszd szét a szobahőmérsékletű tojások sárgáját és fehérjét. A tojássárgára nem lesz szükség: félreteheted a hagyományos sütikhez, készíthetsz belőle hajpakolást, vagy add a házi kedvencednek.
Tedd a tojásfehérjéket egy nagy fémtálba, add hozzá a többi alapanyagot az epren kívül.
Forralj vizet egy lábosban. Ügyelj arra, hogy a fémtál, ha a lábosra teszed, ne érjen a vízbe. Pépesítsd az epret (ehhez a művelethez konyhai aprítót, vagy botmixert használhatsz), majd tedd félre.
Vedd takarékra a lángot, majd tedd a tálat a lábosra. Egy kézimixer vagy botmixer segítségével verd kemény habbá a tojásfehérjét.
Vedd le a lábosról a tálat, keverd a fehérjehabhoz az eperpépet, majd tedd vissza. Ismét habosítsd addig, amíg vissza nem nyeri a korábbi állagát.
Tedd tálkákba, vagy rétegezd poharakba a habot, díszítsd kedved szerint. Jó étvágyat!
A habot más gyümölccsel is elkészítheted, például málnával, szederrel, vagy sárgabarackkal. E
gy nagy tál hab (a fent leírt alapanyag-mennyiségekből) 129 kalóriát, 18,5 gramm szénhidrátot, 9 gramm fehérjét, és 1 gramm zsírt tartalmaz. Egy adag tápértéke(a teljes mennyiséget nyolcfelé osztva): 16 kalória, 2,3 gramm szénhidrát, 1,1 gramm fehérje, 0,15 gramm zsír.
Alsó réteg: A tojásfehérjéből a csipet sóval kemény habot verünk. Hozzáadjuk az olajat, a búzafinomlisztet, a lereszelt piskótát, a porcukrot és a sütőport A tésztát egy nagyobb,...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: A tojássárgáját a cukorral és a vízzel sűrűre keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és a darált diót. A fehérjékből vert habot óvatosan hozzáadjuk. Zsírozott,...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA szilvákat kimagozom, és egy kis tepsit kibélelek sütőpapírral, vajjal megkenem, szórok rá egy marék zsemlemorzsát, majd a félbevett szilvákat a lyukas részükkel felfelé belerakom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához valókat összegyúrjuk, kidolgozzuk. Egy éjszakát pihentetjük. A töltelékhez az almát meghámozzuk, majd lereszeljük, fahéjjal, reszelt citromhéjjal és a vaníliás cukorral...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű