6 tojás
1 csomag vanília ízű pudingpor
3 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
1 kiskanál sütőpor
1 db narancs reszelt héja
A krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
4 evőkanál cukor
1 db narancs reszelt héja
2 dl 100 %-os narancslé
3, 5 dl víz
2-3 evőkanál barack vagy narancslekvár
Az egész tojásokat a cukorral, a narancs reszelt héjával, elektromos habverővel habosra keverjük.
Ezután összekeverjük a lisztet, pudingport, sütőport és hozzá a tojásos masszához.
Egy nagyméretű gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a piskóta masszánkat beleöntjük és 180 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük.
A vaníliás pudingport a cukorral, narancslével, narancs reszelt héjával, vízzel csomómentesre kikeverjük és sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük.
A tejszínhabot keményre felverjük. A kihűlt pudingos, narancsos krémet habosra kikeverjük, majd apránként hozzákeverjük a tejszínt. A kihűlt narancsos piskótát hosszában kettévágjuk. A lekvárt felmelegítjük és a lapokat lekenjük.
A lapok közé töltjük a krém felét, míg a másik felét a felső lapra. Díszítsük ízlés szerint! Én olvasztott csokit csorgattam rá.
Kategória: Krémes sütemények
Címkék: citromos, lekváros, narancsos, tejszínes
Forrás: http://webcukraszda.hu/narancskremes-kocka/
Način pripreme: Gotov preliv za tortu otopiti u činiji sa vrućom vodom, pa ga rashladiti. Kremasto umutiti puter s malo soli i dodati rastopljen preliv. Mešati dok se puter i prel...
Elkészítési idő: 1 1/2 Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, az olajjal, majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet amibe a kakaóport is beleszitáltuk. Előmelegített sütőben, sütőpapíron, vagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA három tésztalapot légkeveréses üzemmódban 170 °C-ra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben (20x30 cm) külön-külön megsütjük egyenként 10-15 perc alatt (tűpróba!). Ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször is melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és béleljünk ki sütőpapírral, vagy vajazzunk-lisztezzünk ki egy 20×30 cm-es tepsit. A tészta hozzávalóit keverjük jól ki. A mas...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű