6 tojás
1 csomag vanília ízű pudingpor
3 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
1 kiskanál sütőpor
1 db narancs reszelt héja
A krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
4 evőkanál cukor
1 db narancs reszelt héja
2 dl 100 %-os narancslé
3, 5 dl víz
2-3 evőkanál barack vagy narancslekvár
Az egész tojásokat a cukorral, a narancs reszelt héjával, elektromos habverővel habosra keverjük.
Ezután összekeverjük a lisztet, pudingport, sütőport és hozzá a tojásos masszához.
Egy nagyméretű gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a piskóta masszánkat beleöntjük és 180 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük.
A vaníliás pudingport a cukorral, narancslével, narancs reszelt héjával, vízzel csomómentesre kikeverjük és sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük.
A tejszínhabot keményre felverjük. A kihűlt pudingos, narancsos krémet habosra kikeverjük, majd apránként hozzákeverjük a tejszínt. A kihűlt narancsos piskótát hosszában kettévágjuk. A lekvárt felmelegítjük és a lapokat lekenjük.
A lapok közé töltjük a krém felét, míg a másik felét a felső lapra. Díszítsük ízlés szerint! Én olvasztott csokit csorgattam rá.
Kategória: Krémes sütemények
Címkék: citromos, lekváros, narancsos, tejszínes
Forrás: http://webcukraszda.hu/narancskremes-kocka/
25 dkg margarint 25 dkg cukorral, csipet sóval habosra keverjük. Egyesével belekeverünk 5 egész tojást és hozzáadunk 1 tasak vaníliás cukrot. Tovább verve lassan belecsorgatunk 1 d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat, cukrot, mézet, tojást gőz felett kikeverjük. Még melegen hozzáadjuk a lisztet, szódabikarbónát. Összegyúrjuk és 3 részre osztjuk. Mindhármat kinyújtjuk és 3 egyforma mé...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KözepesKeverj össze mindent jó alaposan! A magozott cseresznye egyik felét keverd a tésztába, a másikat pedig majd szórd a tetejére! Hadd legyen jó gyümölcsös. Sok gyümölcs, kevés piskóta...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A tojássárgáját a cukorral és a vízzel sűrűre keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és a darált diót. A fehérjékből vert habot óvatosan hozzáadjuk. Zsírozott,...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű