6 tojás
1 csomag vanília ízű pudingpor
3 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
1 kiskanál sütőpor
1 db narancs reszelt héja
A krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
4 evőkanál cukor
1 db narancs reszelt héja
2 dl 100 %-os narancslé
3, 5 dl víz
2-3 evőkanál barack vagy narancslekvár
Az egész tojásokat a cukorral, a narancs reszelt héjával, elektromos habverővel habosra keverjük.
Ezután összekeverjük a lisztet, pudingport, sütőport és hozzá a tojásos masszához.
Egy nagyméretű gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a piskóta masszánkat beleöntjük és 180 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük.
A vaníliás pudingport a cukorral, narancslével, narancs reszelt héjával, vízzel csomómentesre kikeverjük és sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük.
A tejszínhabot keményre felverjük. A kihűlt pudingos, narancsos krémet habosra kikeverjük, majd apránként hozzákeverjük a tejszínt. A kihűlt narancsos piskótát hosszában kettévágjuk. A lekvárt felmelegítjük és a lapokat lekenjük.
A lapok közé töltjük a krém felét, míg a másik felét a felső lapra. Díszítsük ízlés szerint! Én olvasztott csokit csorgattam rá.
Kategória: Krémes sütemények
Címkék: citromos, lekváros, narancsos, tejszínes
Forrás: http://webcukraszda.hu/narancskremes-kocka/
Édesburi négy részre vágod megfőzöd pépesíted majd a többit hozzáadod
Elkészítési idő:Először a krémet készítjük el, hogy jól lehűljön, megdermedjen mire használni kell. A pudingporokat a cukorral, és a tejjel felfőzzük. Közben a csokoládét is bele tördeljük. A kók...
Elkészítési idő: 75 percKakaós lapok: A kakaós tészta hozzávalóit dolgozd jól össze, majd felezd el, és két kb. 24 * 36 cm-es (amekkora a tepsid) lapot nyújts ki belőle. Ne ijedj meg, nagyon vékony lesz...
Elkészítési idő: