Családireceptkönyv.hu

Sajttorta Váncsa István után szabadon


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


héj:
kb fél liter kekszmorzsa (sütőformától is függ)
1 tk fahéj
6 ek olvasztott vaj

töltelék:
75 dkg krémsajt lehetőleg házi, nem baj ha kicsit savanykás, tiszta mascarponeből túl tömény lesz,
15 dkg cukor
1 vaníliáscukor
3 tojás
1 kk citromhéj
4 kk citromlé (opcionális, én a házi krémsajthoz nem teszek, mert savanykás)

máz:
fél liter tejföl
3 ek cukor

Elkészítés:


A sajttorták általában 3 részből állnak, héj, töltelék és máz. Ez a New York Cheese Cake klasszikus változata.

A krémsajtokat kivesszük a hűtőből (ha hidegen kezdjük keverni csomós lesz.)

Héj:
A sütőt 180 fokra elő kell melegíteni, a héjnak valókat öszekeverni és a tortaforma aljára (esetleg oldalára) nyomkodni, 10 perc alatt megsütjük, majd kitesszük hűlni.A sütő maradhat bekapcsolva, mert a torta hamarosan visszaköltözik.

Töltelék:
Közben egy nagy tálba tesszük a krémsajtot, és nem túl nagy fordulaton habverőzzük. Ha már krémes, folyamatos keverés mellett hozzátesszük a cukrot, a vaniliáscukrot, egyenként a tojásokat, citromhéjat, levet. Az a jó ha enyhén habos keveréket kapunk. Beletöltjük a langyosra hűlt héjba, és visszatesszük a sütőbe 35 percre.

Máz:
A tejfölt a cukorral kikeverjük, majd a 35 perc elteltével kivesszük a tortát és a tetejére öntjük, Visszatesszük még 10 percre és kész is.

Trükkök, tippek, praktikák:


Sülés közben megemelkedik, ezért érdemes magas falú formában sütni, de kihűlve összezsugorodik.

Sajttorta Váncsa István után szabadon

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Mézes krémes Cs. Ancsától
Mézes krémes Cs. Ancsától

Sok idő kell hozzá, de lehet részletekben is készíteni. A tészta akár két hétig is eláll... A krém is pár napot állhat a hűtőben. A kész sütinek minimum fél napot pihennie kell...

Elkészítési idő: 4 óra +...
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Nóri
Csoki szuflé- Gordon Ramsay kedvence
Csoki szuflé- Gordon Ramsay kedvence

1. Előmelegítjük a sütőt 170 Celsius fokra. 4 szuflé formát kikenünk vajjal. Sütőpapírból a formák aljával megegyező átmérőjű kis köröket vágunk ki, belehelyezzük a formákba, s azo...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Tünde
Gesztenyekocka
Gesztenyekocka

A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. Az olvasztott, de már nem meleg vajat / margarint belecsurgatjuk, 1-2 percig tovább keverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval ö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: ani44
Kassai szelet
Kassai szelet

A tészta hozzávalóiból könnyen nyújtható négy darab lapot sütünk a tepsi hátán, vagy lemezen. A krémhez a pudingot a szokásos módon megfőzzük, majd hozzáadjuk a margarint. A meleg...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk