héj:
kb fél liter kekszmorzsa (sütőformától is függ)
1 tk fahéj
6 ek olvasztott vaj
töltelék:
75 dkg krémsajt lehetőleg házi, nem baj ha kicsit savanykás, tiszta mascarponeből túl tömény lesz,
15 dkg cukor
1 vaníliáscukor
3 tojás
1 kk citromhéj
4 kk citromlé (opcionális, én a házi krémsajthoz nem teszek, mert savanykás)
máz:
fél liter tejföl
3 ek cukor
A sajttorták általában 3 részből állnak, héj, töltelék és máz. Ez a New York Cheese Cake klasszikus változata.
A krémsajtokat kivesszük a hűtőből (ha hidegen kezdjük keverni csomós lesz.)
Héj:
A sütőt 180 fokra elő kell melegíteni, a héjnak valókat öszekeverni és a tortaforma aljára (esetleg oldalára) nyomkodni, 10 perc alatt megsütjük, majd kitesszük hűlni.A sütő maradhat bekapcsolva, mert a torta hamarosan visszaköltözik.
Töltelék:
Közben egy nagy tálba tesszük a krémsajtot, és nem túl nagy fordulaton habverőzzük. Ha már krémes, folyamatos keverés mellett hozzátesszük a cukrot, a vaniliáscukrot, egyenként a tojásokat, citromhéjat, levet. Az a jó ha enyhén habos keveréket kapunk. Beletöltjük a langyosra hűlt héjba, és visszatesszük a sütőbe 35 percre.
Máz:
A tejfölt a cukorral kikeverjük, majd a 35 perc elteltével kivesszük a tortát és a tetejére öntjük, Visszatesszük még 10 percre és kész is.
Sülés közben megemelkedik, ezért érdemes magas falú formában sütni, de kihűlve összezsugorodik.
A tésztához valókból linzer tésztát gyúrunk. A diós habot keményre verjük. A tésztát három lapban kinyújtjuk, a lapokat a diós habbal egyenletesen megkenve egyenként kisütjük. A...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesVízgőz felett felmelegítjük a mézet, a margarint, a cukrot, a szódát, a kakaót, és a tojásokat. Hozzáadjuk a lisztet, és jól összegyúrjuk. Ha kemény lenne, adjunk hozzá még 1-2 kan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzokásos módon piskótát készítünk. Tojást szétválasztjuk.Sárgájába beleszórjuk a kakaót és az édesítőt, rumaromát.Jól kikeverjük. A fehérjéből kemény habot verünk. A kettőt ö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű