Tésztához:
350 g liszt
100 g cukor
2 evőkanál méz
80 g vaj
1 teáskanál szódabikarbóna
2 evőkanál kakaó
2 tojás
Krémhez:
1 l tej
3 csomag főzős vaníliás puding
150 g vaj
200 g porcukor
kb. 18 db babapiskóta
100 ml kávé
1 evőkanál rum
Díszítéshez:
porcukor
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Vízgőz felett összemelegítjük a vajat, a mézet, a cukrot, a kakaót, és a tojásokat, várjuk meg míg a cukor elolvad, akkor már jó.
A tűzről levéve, hagyjuk langyosra hűlni majd adjuk hozzá a szódabikarbónával elkevert lisztet, amivel puha tésztává gyúrjuk.
Ha szükséges adjunk hozzá még 1-2 kanál tejet, ha tömörnek éreznénk a tésztát, nekem nem volt rá szükségem.
Ketté vesszük és az egyiket gáztepsi hátuljára helyezett sütőpapíron kinyújtjuk majd 180 fokon 10 percig sütjük.
Ugyanezt tesszük a tészta másik felével.
A krémhez a pudingot a cukrot egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejjel sűrű krémmé főzzük.
Hűtsük ki, majd az 1-2 evőkanál porcukorral habosra kevert vajjal dolgozzuk össze.
Az egyik lapot kenjük meg a krém felével, majd a tészta rövidebb oldalával párhuzamosan kávéba mártott babapiskótákkal rakjuk ki.
A krém másik felét is rásimítjuk, végül a másik tésztalappal beborítjuk.
Hűtőbe tesszük egy éjszakára, majd másnap porcukorral meghintjük és felszeleteljük.
Van amikor csokoládét teszek a tetejére.
A kókusztejet és az üres habszifont hűtsd le előzetesen, majd állítsd össze a gyártó utasítása szerint. Alaposan rázd össze, és a formázócsőrt a habszifonra helyezve máris használ...
Elkészítési idő:A krémet úgy készítjük el, hogy a tojást a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a keményítőt, a citrom reszelt héját és jól összekeverjük. Hozzáadjuk a hideg tejet, és lassú tű...
Elkészítési idő:A krémhez először kikeverjük a tojássárgáját a 20 g cukorral és a kikapart vanília magjával. Amikor habos, hozzákeverjük a mascarponét. A tojásfehérjét felverjük a 60 g cukorral és...
Elkészítési idő: