Tésztához:
350 g liszt
100 g cukor
2 evőkanál méz
80 g vaj
1 teáskanál szódabikarbóna
2 evőkanál kakaó
2 tojás
Krémhez:
1 l tej
3 csomag főzős vaníliás puding
150 g vaj
200 g porcukor
kb. 18 db babapiskóta
100 ml kávé
1 evőkanál rum
Díszítéshez:
porcukor
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Vízgőz felett összemelegítjük a vajat, a mézet, a cukrot, a kakaót, és a tojásokat, várjuk meg míg a cukor elolvad, akkor már jó.
A tűzről levéve, hagyjuk langyosra hűlni majd adjuk hozzá a szódabikarbónával elkevert lisztet, amivel puha tésztává gyúrjuk.
Ha szükséges adjunk hozzá még 1-2 kanál tejet, ha tömörnek éreznénk a tésztát, nekem nem volt rá szükségem.
Ketté vesszük és az egyiket gáztepsi hátuljára helyezett sütőpapíron kinyújtjuk majd 180 fokon 10 percig sütjük.
Ugyanezt tesszük a tészta másik felével.
A krémhez a pudingot a cukrot egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejjel sűrű krémmé főzzük.
Hűtsük ki, majd az 1-2 evőkanál porcukorral habosra kevert vajjal dolgozzuk össze.
Az egyik lapot kenjük meg a krém felével, majd a tészta rövidebb oldalával párhuzamosan kávéba mártott babapiskótákkal rakjuk ki.
A krém másik felét is rásimítjuk, végül a másik tésztalappal beborítjuk.
Hűtőbe tesszük egy éjszakára, majd másnap porcukorral meghintjük és felszeleteljük.
Van amikor csokoládét teszek a tetejére.
Kevés tejben egy kis cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet a sütőporral összekeverjük, a margarint belereszeljük. A cukrot a tojásokkal kikeverjük. Mindent hozzáadunk a m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a cukorral meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt és letakarva felfuttatjuk. A margarint felolvasztjuk, kevergetve lehűtjük, majd beleütjük az egész tojást és vi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A kávét lefőzzük, hűlni hagyjuk. 2. A tejszínt felverjük a porcukorral és a habfixálóval, majd hozzákeverjük a mascarpone-t is. 3. A kávét a rummal, tejjel és a vaníliás cukor...
Elkészítési idő: 15-20 perc Nehézség: KönnyűA krém készítése A tojásokat habüstben ,gőz fölött melegítjük folytonos keverés mellett . Addig forrósítjuk ,míg annyira meleg nem lesz,hogy a felkockázott csokoládédarabok simán...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: Könnyű