Tésztához:
350 g liszt
100 g cukor
2 evőkanál méz
80 g vaj
1 teáskanál szódabikarbóna
2 evőkanál kakaó
2 tojás
Krémhez:
1 l tej
3 csomag főzős vaníliás puding
150 g vaj
200 g porcukor
kb. 18 db babapiskóta
100 ml kávé
1 evőkanál rum
Díszítéshez:
porcukor
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Vízgőz felett összemelegítjük a vajat, a mézet, a cukrot, a kakaót, és a tojásokat, várjuk meg míg a cukor elolvad, akkor már jó.
A tűzről levéve, hagyjuk langyosra hűlni majd adjuk hozzá a szódabikarbónával elkevert lisztet, amivel puha tésztává gyúrjuk.
Ha szükséges adjunk hozzá még 1-2 kanál tejet, ha tömörnek éreznénk a tésztát, nekem nem volt rá szükségem.
Ketté vesszük és az egyiket gáztepsi hátuljára helyezett sütőpapíron kinyújtjuk majd 180 fokon 10 percig sütjük.
Ugyanezt tesszük a tészta másik felével.
A krémhez a pudingot a cukrot egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejjel sűrű krémmé főzzük.
Hűtsük ki, majd az 1-2 evőkanál porcukorral habosra kevert vajjal dolgozzuk össze.
Az egyik lapot kenjük meg a krém felével, majd a tészta rövidebb oldalával párhuzamosan kávéba mártott babapiskótákkal rakjuk ki.
A krém másik felét is rásimítjuk, végül a másik tésztalappal beborítjuk.
Hűtőbe tesszük egy éjszakára, majd másnap porcukorral meghintjük és felszeleteljük.
Van amikor csokoládét teszek a tetejére.
A méréshez használt bögre mérete 3 dl. A tojásokat egészben felverjük, majd tovább kavarjuk az 1 bögre porcukorral és az olvasztott vajjal. Hozzáadjuk a tejet és a sütőporral elkev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEloszor sutunk egy piskota lapot a 4 tojasbol A tojasfeherjeket kemeny habba verjuk A sargakat habosra kavarjuk a cukorral, hozzaadjuk a vizet, utana kanalankent a sutoporral e...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesNačin pripreme: Pomešati isitnjen keks, mlevene orahe,iseckane žele bombone, šećer u prahu, 2 štangle strugane čokolade, rum i mleko. Mleko pri tom postepeno dodavati. Masu dob...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 165 C-ra. 2 A tészta elkészítésével kezdjük a munkát. A hozzávalókat összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük 1-2 órára, utána könnyebb lesz vele dolgozni. A kih...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű