8db csirkecomb (alsó/felső vagy vegyesen)
2db vöröshagyma
2db paradicsom
pirospaprika
só, bors
2dl tejföl
liszt
olaj
A hagymát, paprikát és paradicsomot felaprítjuk.
A hagymát az olajon megpirítjuk, majd levesszük a tűzről, és belekeverjük a fűszerpaprikát.
Hozzáadjuk a csirkecombokat, majd sóval, borssal ízesítjük.
Lefedve megpároljuk. Ha kell, kevés vízzel felöntjük.
Amikor a csirke megpuhult, kiemeljük a lábosból.
A levét behabarjuk a tejföl, a liszt és 1 dl víz keverékével, majd összeforraljuk.
Galuskával tálaljuk.
A húsokat minkét oldalon bevagdossuk, hogy majd a fűszeres zsiradék jobban átjárja. A zsírt kis zománcozott tálban felolvasztjuk (ha szobahőmérsékletű, akkor nem kell), majd a tűzr...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük és 3 órára a hűtőbe tesszük. Nagyon forró olajban 1 doboz ananász kockára vágva megpirítani gyorsan. Ráönteni a csirkét, 10 percig együtt pirítani, fol...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Előmelegítjük a sütőt. 2. A combokat megnyúzukz, sóval, borssal, sült csirke fűszersóval ízesítjük. 3. 20 x 20-as jénai tálba vagy egy kisebb tepsibe tesszük a húst, kevés ola...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellfiléket megmossuk, és felszeleteljük, de ne túl vékonyra. A vastagabb filéket ketté vágjuk. (1 nagy csirkemellből legyen 6 szelet) Sózzuk, borsozzuk, és félretesszük. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű