Hozzávalók a tésztához:
Hozzávalók a krémhez:
2 csomag csokoládé ízű pudingpor
5 dl víz
10 dkg vaj
12 dkg cukor
2-3 nagy evőkanál nutella
40 dkg liszt
12 dkg porcukor
2 tojássárgája
10 dkg vaj
175 g tejföl
1 evőkanál kakaó
1 teáskanál szódabikarbóna
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3 részre osztjuk. 2 részbe belegyúrjuk a kakaót. Közepes tepsi hátán 180 °C-on megsütjük a lapokat, ( 2 kakaós, 1 sima) körülbelül 10-12 perc alatt.
A krém készítése:
A pudingot a vízben megfőzzük, még meleg hozzáadjuk a cukrot. Ha kihűlt, kihabosítjuk a vajjal és a nutellával. Betöltjük a lapokat. ( kakaós lap, krém harmada, fehér lap-krém- kakaós lap, maradék krém ).
Kisült a kinyomós, fontos hozzá tenni, hogy a tésztának jól le kell hűlnie. A tepsit nem szabad kikenni, lisztezni, sütőpapírral kibélelni. A csupasz tepsire jól ragad a tészta, s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 dl tejbe belekeverem a szétmorzsolt élesztőt és a porcukrot, majd letakarva felfuttatom. Mély tálba szórom a lisztet, beleöntöm a felfuttatott élesztőt, a tojás sárgáját, a sót,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat meghámozom, eltávolítom a magházat, majd lereszelem és hozzáadom a cukrot és a fahéjat. Ha sok levet enged, akkor kicsavarom, mielőtt a tésztára teszem. A lisztbe egy m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojásokat szétválasztom. 2. A fehérjét 5 kanál cukorral habbá verem. 3. A sárgáját a többi cukorral habosra kikeverem, majd lassan hozzáfolyatom az olajat, és ezzel is k...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz