A piskótához:
2 x 6 tojás
2 x 6 ek cukor
2 x 6 ek liszt
2 x 1 cs. sütőpor
A krémhez:
3 cs. vanília pudingpor
9 dl tej
20 dkg porcukor
15 dkg kókuszreszelék
50 dkg puha margarin
A golyókhoz:
25 dkg darált keksz
5 dkg puha margarin
ízlés szerint porcukor
annyi víz hogy gyúrható massza legyen
kókuszreszelék
A díszítéshez:
2 dl tejszín
Vaníliás kókusztorta
Elkészítés:
Az első 6 tojást kettéválasztjuk.
A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük.
Belekeverjük a reszelt citromhéjat, és a sütőporos lisztet.
A legvégén, lazán beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert fehérjehabot.
160-180 fokon tűpróbáig sütjük. A másik piskótát is így készítjük el, majd a kihűlt piskótánkat kettévágjuk így 4 lapunk lesz.
A pudingot, és a kókuszreszeléket a tejjel sűrűre főzzük, mikor kihűlt belekeverjük a porcukorral habosra kevert margarint.
A piskótalapokat ezzel a krémmel töltjük össze, úgy, hogy az oldalára,és a tetejére is jusson belőle.
A kekszből, a margarinból, a cukorból, és a vízből könnyen gyúrható tésztát készítünk, és nedves kézzel diónyi gombócokat formálunk belőle. A golyókat megforgatjuk kókuszreszelékben.
A tejszínt felverjük (szükség esetén használjunk hozzá habfixálót, és aki édesen szereti kevés porcukrot). A felvert tejszínt sima csöves habzsákba töltjük, és a torta szélét körbenyomjuk tejszín gombócokkal.
Nekem normál torta formám van ezért két részben sütöm meg a piskótát 6-6 tojásból. A maradék kókusz golyókat tányérra téve kínáljuk.
Első lépésként leszűrjük a meggybefőttet, a levét félretesszük. A meggyet hagyjuk egy szűrőben jól lecsöpögni. A piskótához szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjéből egy csipet só...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűzirup: A sziruphoz az összes hozzávalót összeforraljuk, kihűtjük. A szintén kihűlt tortalapokat átkenjük a sziruppal, és a mazsolát is egyenletesen elosztjuk a lapokon. Krém:...
Elkészítési idő: 3,5 óra Nehézség: Nehéz1 Vajazzunk ki egy 20 cm átmérőjű, levehető oldalú tortaformát, és illesszünk az aljába méretre vágott sütőpapírt. A kekszet rakjuk egy zacskóba, és sodrófával törjük össze vagy mo...
Elkészítési idő: 20 perc+4 óra Nehézség: Könnyű. A tésztához a tojások sárgáját a kétféle cukorral habosra keverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 4-5 perc. Az olvasztott vajat (margarint) meg a rumot is beledol...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz