A piskótához:
2 x 6 tojás
2 x 6 ek cukor
2 x 6 ek liszt
2 x 1 cs. sütőpor
A krémhez:
3 cs. vanília pudingpor
9 dl tej
20 dkg porcukor
15 dkg kókuszreszelék
50 dkg puha margarin
A golyókhoz:
25 dkg darált keksz
5 dkg puha margarin
ízlés szerint porcukor
annyi víz hogy gyúrható massza legyen
kókuszreszelék
A díszítéshez:
2 dl tejszín
Vaníliás kókusztorta
Elkészítés:
Az első 6 tojást kettéválasztjuk.
A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük.
Belekeverjük a reszelt citromhéjat, és a sütőporos lisztet.
A legvégén, lazán beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert fehérjehabot.
160-180 fokon tűpróbáig sütjük. A másik piskótát is így készítjük el, majd a kihűlt piskótánkat kettévágjuk így 4 lapunk lesz.
A pudingot, és a kókuszreszeléket a tejjel sűrűre főzzük, mikor kihűlt belekeverjük a porcukorral habosra kevert margarint.
A piskótalapokat ezzel a krémmel töltjük össze, úgy, hogy az oldalára,és a tetejére is jusson belőle.
A kekszből, a margarinból, a cukorból, és a vízből könnyen gyúrható tésztát készítünk, és nedves kézzel diónyi gombócokat formálunk belőle. A golyókat megforgatjuk kókuszreszelékben.
A tejszínt felverjük (szükség esetén használjunk hozzá habfixálót, és aki édesen szereti kevés porcukrot). A felvert tejszínt sima csöves habzsákba töltjük, és a torta szélét körbenyomjuk tejszín gombócokkal.
Nekem normál torta formám van ezért két részben sütöm meg a piskótát 6-6 tojásból. A maradék kókusz golyókat tányérra téve kínáljuk.
2. Egyszerű piskóta Hozzávalók: 6 tojás 6 evőkanál liszt 6 evőkanál porcukor 1 csomag sütőpor Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját a porcukorral habosra k...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tesztahoz a szaraz alapanyqgokat osszekeverem es a kozepebe melyedest alakitok ki. Egy kis talban osszekeverem a folyekony alapanyagokat a tojassal es a szaraz alapanyqgokhoz ado...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGofri A száraz hozzávalókat összekeverjük egy tálban. A tojást, a langyos tejet és az olvasztott vajat pedig egy másik tálban felverjük. A liszthez hozzáöntjük jó sűrű kev...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KönnyűA tojássárgájákat a cukorral, vaníliás cukorral és a szoba-hőmérsékletű vajjal habosra keverem. Hozzáadom a túrót is, habverővel elkeverem. A tejet felmelegítem. A zselatin csomóme...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű