Családireceptkönyv.hu

Sváb kovászos uborka


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 6 főre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2-3 kg uborka,
2 csokor kapor,
2-3 nagyobb burgonya,
só,
víz

Elkészítés:


Végy egy nagy uborkás üveget! Alulra pakolj 1 csokor kaprot. Erre egy sor karikára vágott, jól megmosott, héjas, nyers burgonyát. (Nem tévedés, nem kenyeret!). Én az öreg burgonyát használom erre a célra. A lé sosem penészesedik meg, áttetsző, tiszta marad és behűtve a legfinomabb üdítőital.

Erre pakolom a megmosott, felhasított uborkákat, amelyet aznap reggel (!) szedek le, mert akkor lesz igazán ropogós. Tetejére szintén karikákra vágott nyers, öreg krumplit rakosgatok. Legfelülre még 1 csokor kemény szárú kapor kerül, amely alkalmas arra is, hogy leszorítsa az egész “rakományt”.

Végül leöntöm langyos, sós vízzel – ahány liter víz, annyi

Trükkök, tippek, praktikák:



M e g j e g y z é s : Ne érleljük napon!, 3 nap múlva csodát tálalhattok a családnak, barátoknak.

A nap fénye érlelteti az uborkát, én még fokhagymát, babérlevelet is teszek bele. Karácsonyra is raktározunk belőle, leszűrjük tiszta üvegbe rakunk az uborkából visszaöntjük rá a leszürt levét tetejére borként, pici szalicilt is teszünk.

Sváb kovászos uborka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Kovászos uborka
Kovászos uborka

Uborkát megmossuk, levágjuk a 2 végét, majd hosszában bevágjuk. Belerakjuk az uborkát, és a hagymát az üvegbe. A vizet a sóval felforraljuk,majd hagyjuk kicsit visszahűlni.. Az ub...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sváb kovászos uborka
Sváb kovászos uborka

Végy egy nagy uborkás üveget! Alulra pakolj 1 csokor kaprot. Erre egy sor karikára vágott, jól megmosott, héjas, nyers burgonyát. (Nem tévedés, nem kenyeret!). Én az öreg burgonyá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paradicsompaprika hidegen eltéve
Paradicsompaprika hidegen eltéve

. A paradicsompaprikát átválogatjuk és több vízben megmossuk. 2. Kicsumázzuk, a magjaitól megtisztítjuk és cikkekre vágjuk. 3. Az ecetet összekeverjük a cukorral meg a sóval é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk