Hozzávalók 4 szendvicshez
4 szelet magvas kenyér
15 dkg tehéntúró
1 kicsi uborka
1 darabka piros színű zöldpaprika
só
őrölt fehér- és rózsabors
1 evőkanál tejföl
2 gerezd fokhagymad
a tálaláshoz:
8 szelet szalámi
vegyes csíra (ízlés szerint)
Az uborkát megmossuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A túrót, a tejfölt sóval, borssal összekeverjük, beletesszük a zúzott fokhagymát, a pici darabkákra vágott paprikát és a levétől kifacsart uborkát. A krémet a kenyérszeletekre halmozzuk, a szalámit a két végükre helyezzük, végül a szendvicsek közepét megszórjuk csírával.
Félbevágjuk a padlizsánokat, és 180 C-on légkeverés nélkül kb 50 perc alatt átsütjük őket.Amíg sül a padlizsán, a lilahagymát finomra vágjuk, a fokhagymát áttörjük.Ha a padlizsánok...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűAz olaj, só, bors kivételével az összes alapanyagot helyezzük turmixgépbe, kezdjük el simára keverni, közben az olajat is csorgassuk hozzá. Az elkészült öntetet kóstoljuk meg, ha s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kihűlt tojásokat megtisztítjuk, félbevágjuk. A sárgájukat kikaparjuk, villával áttörjük. A fehérjét felkockázzuk. A paradicsomról leitatjuk az olajat, szintén kockákra vágjuk. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 10 tojást alaposan megmossuk, szikkasztjuk, majd kb. 2 cm átmérőjű lyukat készítünk óvatosan a tojások tetején Itt távolítjuk el a tartalmukat (természetesen felhasználjuk másho...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű