30 dkg túró (juhtúró, tehéntúró, választható)
1 fej vöröshagyma
pirospaprika, só, bors (ízlés szerint)
köménymag (őrölt is jó)
tejföl (ízlés szerint, ne legyen túl híg)
A hagymát felaprítjuk. A túrót a pirospaprikával kikeverjük (annyi paprikát adunk hozzá, hogy narancssrága színű legyen a keverék), fűszerezzük sóval, borssal. Hozzáadjuk a hagymát, majd ráöntünk annyi tejfölt, hogy az állaga ne legyen túl száraz, de folyós sem. Pirítóssal tálaljuk.
Lapozz tovább, a következő oldalon megmutatjuk, hogy tudod elkészíteni a legfinomabb rántottát, és egy különleges fokhagymás-sajtos sült krumpli receptet is ajánlunk!
Franciasaláta keverék, majonéz, tejföl, mustár, cukor, só, bors.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldborsót enyhén sózott, forrásban lévő vízbe teszem. Kb. 10 perc alatt puhára főzöm, leszűröm, és kihűtöm. A majonézt ízesítem a porcukorral, fél citrom levével, alaposan kike...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA zöldségeket megmostam, megtisztítottam, feldaraboltam és soronként leraktam,a gépsonka szeletekkel együtt. Olívaolajjal, citromlével meglocsoltam. Hűtőbe tettem 1-2 órára, ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMivel a babot előzőleg, már napokkal előtte megfőztem, sós, babéros vízben, ezzel most nem kellett foglalkoznom. Használható, főtt konzerv bab is hozzá, bármilyen fajta. A krumpli...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű