A fehér tésztához:
45 dkg liszt
1 csomag sütőpor
18 dkg margarin
15 dkg porcukor
3 tojás sárgája
A barna tésztához:
1 evőkanál tejföl
2 evőkanál holland kakaópor
A krém hozzávalói:
1 csomag vaníliás puding
2,5 dl tej
20 dkg margarin
1/2 doboz mackarpone
20 dkg porcukor
3-4 evőkanál sárgabarack lekvár
A tetejére:
4 dl tejszín
4 dkg porcukor
1 csomag habfixáló
tészta hozzávalóit összegyúrom. Ebből 3 lapot sütök. Az egyiket kakaósra a tejföllel és a kakaóval készítem. A tésztákból lapokat nyújtok sütőpapiros sütőlapra teszem és egyenként 190 °C-on megsütöm.
Amikor kisült az első fehér lapot sárgabaracklekvárral lekenem.Utána sütöttem a csokis lapot és ráteszem a lekvárral megkent fehér lapra. A krémhez a szokásos eljárással a pudingot felfőzöm, kihűtöm. A porcukorból és a margarinból krémet készítek, amit összekeverek a mascarponével. Végül hozzákeverem a kihűlt pudingot. Ezzel a krémmel megkenem a csokis lapot, a tetejére teszem a már kisült és kihűlt világos lapot. A tejszínt habbá vertem és a tésztát csillagcső segítségével feldíszítettem. Másnap szeleteltem-.Még volt a kertemben málna azzal tettem nyáriasabbá.
- A fenti összetevőket egy tálba tesszük (a csokoládé kivételével), és jól elkeverjük. (A habfixáló azért szükséges, hogy felszívja a nedvességet.) - Miután elkevertük, megformá...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűElőször készítsük el a brownie alapot. Olvasszuk össze az étcsokoládét a vajjal, kézi habverővel keverjük hozzá a kakaóport, kristálycukrot, a tojásokat, végül a lisztet, majd önts...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjéből gy csipet sóval kemény habot verünk. A cukrot hozzáadjuk, majd kanalanként a vizet is, de közben folyamatosan verjük a habot. Egy másik edényben a tojássárgájá...
Elkészítési idő: 75 Nehézség: KönnyűA piskótához a mandulát az eritrittel kávédarálóban porrá őröljük. Elegyítjük a kakaóval és a szódabikarbónával. A tojásokat ketté választjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű