hozzávalók / 8 adag
A tésztához
1 db tojás
10 g cukrozatlan kakaópor
70 g cukor
35 ml napraforgó olaj
35 ml tej
75 g finomliszt
0.25 csomag sütőpor
A krémhez
3 dl habtejszín
200 g étcsokoládé
50 g tejcsokoládé
elkészítés
A habtejszínt a csokival addig melegítjük, amíg a csoki elolvad benne. A krémet egy éjszakára hűtőbe tesszük.
A tojást szétválasztjuk.
A tojássárgáját, 50 g cukrot, a kakaóport, az olajat, a tejet, a lisztet, és a sütőport csomómentesre keverjük.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük 20 g cukorral, majd a tésztához keverjük.
A tészta háromnegyedét egy sütőpapírral bélelt 21x21 centis tepsiben, a negyedét szintén egy sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, 180 fokon 15 perc alatt megsütjük. A negyedrészt kisebb darabokra törjük.
A krémet kemény habbá verjük, belekeverjük a piskótát, és a tésztára simítjuk. Kakaóporral megszórhatjuk.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 21x21 cm
költség: 1000 Ft
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 21x21 cm
költség: 1000 Ft
Krém: 1 csomag vaníliás pudingpor 1 csomag puncs ízű pudingpor 2×3 dl tej pici rum aroma 1 csomag vaníliás cukor 25 dkg margarin 20 dkg porcukor
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lapokhoz : A hozzávalókból gyúrjunk egy félkemény tésztát úgy, hogy a tejet fokozatosan adjuk hozzá, és a szódabikarbónát a lisztbe keverjük el. A gyúrt tésztánkat osszuk e...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit összedolgozzuk, kettéosztjuk, kinyújtjuk, 2 lapot sütünk belőle. A vaníiliás krémhez a a pudingporokat a liszttel elkeverjük, majd a tejjel és a vízzel megfőz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összekeverjük a szalalkálival, majd hozzáadjuk a felkockázott vajat, és elkezdjük összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, hozzáadjuk a tojást, és egy pici tejet,...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: Közepes