hozzávalók / 8 adag
A tésztához
1 db tojás
10 g cukrozatlan kakaópor
70 g cukor
35 ml napraforgó olaj
35 ml tej
75 g finomliszt
0.25 csomag sütőpor
A krémhez
3 dl habtejszín
200 g étcsokoládé
50 g tejcsokoládé
elkészítés
A habtejszínt a csokival addig melegítjük, amíg a csoki elolvad benne. A krémet egy éjszakára hűtőbe tesszük.
A tojást szétválasztjuk.
A tojássárgáját, 50 g cukrot, a kakaóport, az olajat, a tejet, a lisztet, és a sütőport csomómentesre keverjük.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük 20 g cukorral, majd a tésztához keverjük.
A tészta háromnegyedét egy sütőpapírral bélelt 21x21 centis tepsiben, a negyedét szintén egy sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, 180 fokon 15 perc alatt megsütjük. A negyedrészt kisebb darabokra törjük.
A krémet kemény habbá verjük, belekeverjük a piskótát, és a tésztára simítjuk. Kakaóporral megszórhatjuk.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 21x21 cm
költség: 1000 Ft
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 21x21 cm
költség: 1000 Ft
Diétás hólabda tésztájának elkészítése: A hólabda tésztájához a tojásokat kettéválasztjuk. A tojások sárgáját kikeverjük a natúr joghurttal (nem kell habbá verni). A tojásfehé...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA 2 ek. mézet, a 4 ek. tejet, az 1 db tojást, a 15 dkg porcukrot, az 1 kk. szódabikarbónát és a 3 dkg zsírt egy lábasban 5 percig - kis lángon - kavarjuk, majd a tűzről levéve hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalalkálit feloldottam a tejben. A lisztet elkevertem a kakaóporral, gyúródeszkára szitáltam. Hozzászitáltam a porcukrot is, majd beledaraboltam és elmorzsoltam benne a vajat....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét felverjük a cukorral.Hozzákeverjük a réteslisztet és a darált diót. Öt lapot sütünk belőle (16 cm átmérőjű köröket) . Laponként 10-15 percet sütjük 220 °-on. A kr...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes