hozzávalók / 8 adag
A tésztához
1 db tojás
10 g cukrozatlan kakaópor
70 g cukor
35 ml napraforgó olaj
35 ml tej
75 g finomliszt
0.25 csomag sütőpor
A krémhez
3 dl habtejszín
200 g étcsokoládé
50 g tejcsokoládé
elkészítés
A habtejszínt a csokival addig melegítjük, amíg a csoki elolvad benne. A krémet egy éjszakára hűtőbe tesszük.
A tojást szétválasztjuk.
A tojássárgáját, 50 g cukrot, a kakaóport, az olajat, a tejet, a lisztet, és a sütőport csomómentesre keverjük.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük 20 g cukorral, majd a tésztához keverjük.
A tészta háromnegyedét egy sütőpapírral bélelt 21x21 centis tepsiben, a negyedét szintén egy sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, 180 fokon 15 perc alatt megsütjük. A negyedrészt kisebb darabokra törjük.
A krémet kemény habbá verjük, belekeverjük a piskótát, és a tésztára simítjuk. Kakaóporral megszórhatjuk.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 21x21 cm
költség: 1000 Ft
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 21x21 cm
költség: 1000 Ft
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, belerakjuk a tojást, a cukrot, meg a többit. Meggyúrjuk a tésztát. 1 ó-t pihentetjük ( nem fontos annyit mert mire minden rákerül, eltelik sok idő...
Elkészítési idő: 1190-200 fokon légkeverésen sütjük.
Elkészítési idő: 15-20 percElkészítése: Keverjük össze az olvasztott vajat a cukorral. A tojásfehérjét habosítsuk fel. A vajas keverékhez adjuk hozzá a tojásfehérjét és jól keverjük el. Adjuk hozzá a liszt...
Elkészítési idő: