Családireceptkönyv.hu

Somlói galuska


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 dl rum, 80 gr mazsola, 100 gr dióbél, barack lekvár, kakaó
Piskótához:
8 tojás, 16 dkg liszt, 16 dkg cukor, 2 dkg kakaó, 1/2 sütőpor

Sárga krémhez
1/2 l tej 1 rúd vanília, 4 tojás sárgája,10 dkg cukor, 3 dkg liszt

A sziruphoz
20 dkg cukor 3 dl víz, citrom és narancs reszelt héja

Elkészítés:


Lehetőleg előző nap beáztatjuk a rumba a mazsolát és megdaráljuk a diót. A piskóta elkészítéséhez a tojások fehérjét a cukor hozzáadásával kemény habbá verjük, hozzákeverjük a sárgáját és a sütőporos lisztet. A kész masszát 3 részre osztjuk. 1/3 dába belekeverjük a kakaót, 1/3-ába a diót, az utolsó natúr marad. Majd mind hármat ujjnyi vastag lapokban közép meleg gőzmentes sütőben megsütjük.
A sárga krémhez a tejet a vaníliával, hozzáadjuk a tojássárgákat, lisztet és a cukrot. A receptben nincs benne a tojás fehérje, amikor felverem a tojás fehérjét zselatint is szoktam belerakni, hogy ne essen össze, lassan óvatosan keverem a főtt krémbe
A sziruphoz a vizet és cukrot 1/4 órán át főzzük, kevés narancs és citromhéjjal ízesítve, ha kihűlt hozzáadjuk a rumot

Trükkök, tippek, praktikák:


összeállítás
legalulra helyezzük a diós piskótát meglocsoljuk a szirup egy harmadával, és a megmaradt dió és mazsola egy harmadával, rákenjük a sárga krém egyharmadát, erre helyezzük a kakaós piskótát megismételve az előző eljárást, erre tesszük a natúr piskóta lapot azzal a különbséggel, hogy a sárga krém alá kenjük a sárgabarack lekvárt, tetejét kakaóval szórjuk meg.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Narancskrémes piskótarolád
Narancskrémes piskótarolád

A piskótát, sütőpapírral bélelt, nagy gáztepsiben sütjük Sütőpapírral együtt feltekerjük,amint megsült. Közben elkészítjük a krémet: A pudingot hagyományos módon megfőzzük a tej...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Georgina
Párizsi krém
Párizsi krém

A cukrot a tejszínnel erős szálra főzzük, ami azt jelenti, hogy két ujjunk közt a cukorszörpből szálat tudunk húzni. A tűzről levéve hozzáadjuk a vajat, a kakaóport, és az étcsokol...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Lintyő
CITROMOS SZELET
CITROMOS SZELET

A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, bele a cukor a tojás és a langyos tejben felfuttatott szalakáli. Gyenge tésztát gyúrunk amit picit pihentetünk nem kell sokáig 4 részre vesszük és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Almás krémes
Almás krémes

Alufóliával kibélelünk egy tepsit. Az almát vékonyra leszeljük és szorosan a tepsibe egymás mellé lerakjuk. A tojások sárgáját a porcukorral és a vízzel habosra keverjük. Hozzáa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk