menu

Családireceptkönyv.hu

Stefánia torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg porcukor,
1 dl tej,
fél sütőpor,
50 dkg liszt,
30 dkg margarin,
2 egész tojás,

Krém: 3/4 liter tej, 35 dkg cukor, 10 dkg liszt, 3 kávéskanál kakaó, 25 dkg vaj, vanília.

Elkészítés:


A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzávegyítjük a porcukrot és a sütőport, majd a tejjel és a tojással meggyúrjuk. 6 kis cipóra osztjuk. A cipókat egyenként hosszú rúd alakra kisodorjuk, majd tepsi nagyságúra kinyújtjuk, és a tepsi alsó felén vagy szél nélküli sütőlemezen világossárgára sütjük. (Süthetünk belőle egyforma kerek tortalapokat-is.) A lapokat kihűlés után krémmel töltjük meg.

Krém: A tejből, a lisztből, a kakaóból a vaníliával sűrű pépet főzünk, kihűtjük. A vajat (fele lehet tejes margarin) a porcukorral habosra keverjük, a kihűlt pépet apránként hozzáadagoljuk, s azzal még jól elkeverjük.

Stefánia torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mákos krémes omlóstésztában
Mákos krémes omlóstésztában

Mindent összegyúrunk,mikor össze áll,három részre osztjuk és sodorjuk Krém: 3 dl tejben egy csomag vaníliás pudingport megfőzünk,a szokásos módon. A puding porhoz 1 evőkanál kuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pischinger-torta citromos
Pischinger-torta citromos

A cukrot a vajjal habosra keverjük, ízesítjük reszelt citromhéj­jal, pár csepp citromlével és apróra tört citrompótlóval (a sok citromlé ugyanis meglágyítaná a krémet). A töltelék...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Égetett tészta
Égetett tészta

1. lépés: Forralás Felforrósítunk ¼ liter vizet a margarinnal, a cukorral és egy csipet sóval. Egyszerre beleszórjuk a keményítőt és a lisztet. Az egészet mérsékelt tűzön, egy fak...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Citromos álom recept
Citromos álom recept

A tejfölt habosra keverjük a kétféle cukorral, belekeverjük az egyik citrom reszelt héját és levét. Hozzákeverjük a zselatinfix felét is. A tejszínt kemény habbá verjük, és a zsel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk