Családireceptkönyv.hu

Stefánia torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg porcukor,
1 dl tej,
fél sütőpor,
50 dkg liszt,
30 dkg margarin,
2 egész tojás,

Krém: 3/4 liter tej, 35 dkg cukor, 10 dkg liszt, 3 kávéskanál kakaó, 25 dkg vaj, vanília.

Elkészítés:


A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzávegyítjük a porcukrot és a sütőport, majd a tejjel és a tojással meggyúrjuk. 6 kis cipóra osztjuk. A cipókat egyenként hosszú rúd alakra kisodorjuk, majd tepsi nagyságúra kinyújtjuk, és a tepsi alsó felén vagy szél nélküli sütőlemezen világossárgára sütjük. (Süthetünk belőle egyforma kerek tortalapokat-is.) A lapokat kihűlés után krémmel töltjük meg.

Krém: A tejből, a lisztből, a kakaóból a vaníliával sűrű pépet főzünk, kihűtjük. A vajat (fele lehet tejes margarin) a porcukorral habosra keverjük, a kihűlt pépet apránként hozzáadagoljuk, s azzal még jól elkeverjük.

Stefánia torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Ildikó
RÓZSASZÍN ÁLOM
RÓZSASZÍN ÁLOM

tészta Az anyagokat összeállítjuk és jól kidolgozzuk...3 lapot készítünk belőle nagy gáz tepsi hátán sütjük ki krém a vizet a puding porral felfőzzük és ha kész a cukrot a marga...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Mézes krémes
Mézes krémes

1.) A mézes zserbó tésztájához a vajat összekeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat. Ezután hozzákeverjük a lisztet, a szódabikarbónát, a tejfölt, végül a mézet (a méze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Tünde
Hatlapos
Hatlapos

1 A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, és alaposan összedolgozzuk, majd 6 egyenlő gombócot formálunk belőle. 2 Egy 20x30 cm-es tepsi hátulját vékonyan megkenjük vajjal, és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Anya -- Hatlapos sütemény
Anya -- Hatlapos sütemény

A lisztet a zsírral, a cukorral elmorzsoljuk. A tejben a szalalkálit felfuttatjuk és a liszthez adjuk. Összegyúrjuk, kidolgozzuk rétestészta keménységűre. A tésztát 6 felé vágjuk...

Elkészítési idő: Több mint 60 pe
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk