• 2 bögre felaprított karfiol
• 2 tojás
• 1 evőkanál darált mandula, vagy Norbi liszt, paleo liszt
• só, bors, bármilyen fűszer ízlés szerint
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és tegyél sütőpapírt egy tepsire.
Szedj rózsáira egy fél fej karfiolt, mosd meg, és tedd egy késes aprítóba. Addig morzsold, míg rizsszerű állaga nem lesz.
Forralj fel egy lábos vizet, és mikor lobog a víz, dobd bele a karfiolt. Főzd egy percig, majd szűrd le. A morzsát tedd egy tiszta konyharuhába és nyomkodd ki belőle a felesleges vizet.
Tedd hozzá a tojást, mandulát és a fűszereket, majd formázz kis lapokat a sütőpapírra a keverékből.
(Vigyázz, ne legyen túl vékony, mert akkor nem tudod megfordítani)
Süsd 10 percig, majd óvatosan fordítsd meg és pirítsd még 7 percig a másik oldalát. Remek diétás kenyeret kapsz így.
Vedd ki a sütőből és hagyd kihűlni. Ha ropogósabban szereted, egy palacsintasütőben kicsit még egyesével átpiríthatod.
Tálald pirított csirkecsíkokkal, és zöldségekkel.
Ezt az egy¬sze¬rűen el¬ké¬szít¬hető le¬pényt, azok¬nak a di¬é¬tá¬zók-nak ajánl¬juk, akik nem akar¬nak fi¬no¬mí¬tott szén¬hid¬rá¬tot enni, de sze¬ret¬nék va¬lami könnyen el¬ké¬szít¬hető fi¬nom¬ság¬gal ki-vál¬tani a ke¬nye¬ret
A darált húst, a meghámozott főtt burgonyát, a megtisztított vöröshagymát, az uborkát és a császárszalonnát összedolgozom. Az egészet összekeverem a tejjel, a felvert tojással és a...
Elkészítési idő: 1 ora1. A gesztenyemasszát kiolvasztjuk. 2. A tej nagy részét egy lábosba öntjük és feltesszük melegedni. 3. kb. 1 dl hideg tejben elkeverjük az étkezési keményítőt és a cukrot. A tö...
Elkészítési idő: