20 dkg kenyérliszt ( 650-es )
20 dkg finomliszt
10 dkg rétes liszt
so ( izles szerint)
pici cukor ( elhagyhato)
20 gr élesztő
2 ek. kanál olaj
1 ek. citrom leve
3, 2 dl langyos viz
1 evőkanál búzacsíra
2 ek. burgonyapehely
Kimerem a liszteket es egy talban osszekavarom.
Hozza adom a búzacsírát is.
A kenyersutogepben, eloszor beleontom a langyos vizet,az olajat, es a citrom levet.
Utana teszem a talban osszekevert lisztet.
Egy kis kanallal az egyik sarokban mélyedést csinalok, ide teszem az osszemorzsolt élesztőt,egy masik sarokba teszem a cukrot,es a harmadik sarokban a sot.
Bekapcsolom a gepet , es ennyi...
Dagasztas , kelesztes , sutes , 3 ora.
Az elokeszulet kb. 15 perc...
Az izesitest lehet valtoztatni, ki ahogy jonak latja...
A kuszkuszra öntjük a felforrósított alaplevet, lefedve 10 percet hagyjuk puhulni, közben párszor átkeverjük. A megpucolt vöröshagymát félkarikákra, a paprikát karikákra vágjuk, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz fűszereket pirítás után durvára daráljuk és összekeverjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű5 tojás fehérje...4 nagy citrom leve, de nagyon jó bele egy kis citrom darabok is... 15 dkg cukor... ezt víz gőz fölött 70-80 fokig kevergetve felmelegítem... aztán még melegen el...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzép nagy, zsenge szőlőleveleket szedtem. Alapos mosás után, forró vízzel leöntöttem és hagytam benne kicsit állni, hogy puhuljon. A szárrészét eltávolítottam. Elkészítettem a töl...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű