6 tojás
so, bors, piros paprika
kápia paprika ( izles szerint)
1 nagy fej hagyma
2-3 szelet szalonna
A szalonnarol a bort levagtam es kockakra vagtam.
A hagymat felszeleteltem.
Egy serpenyoben beletettem a szalonnakockakat, es kicsit megpiritottam.
Utana kiszedtem, es a megmaradt szalonna zsirjaban uvegesre paroltam a hagymat, ha a szalonnaszir nem eleg akkor potoljuk olajjal.
Fuszereztem, soval, borssal...a soval vigyazni kell, mert a szalonna is sos...
Az uvegesre parolt hagymara visszatettem a szalonnat, a felkockazott kápia paprikat, osszeforgattam, es vegul hozzaontottem a villaval felvert tojasokat, es allando keveres mellett mesutottem...
Langyos vízbe teszem az élesztőt, kimérem a lisztet, sikért. A lisztekhez keverem a sót, oregánót, borsot, majd az élesztős vízzel lágy tésztát készítek, a végén adom hozzá az olaj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűösszekeverem a masszát (nem kell pépesre) és vagy folpackba (aminek mindkét végét szorosan elkötöm),,vagy (egyszerűbb módon) zacskókba adagolom (amit pedig feltekerek, mintha gurig...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a vízzel felfuttatom, a hagymát az olajon megpirítom ( kicsit hagyom kihűlni), majd minden hozzávalót jól összegyúrok egy tálban, és kelni hagyom. Amikor duplájára kel...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű