40 dkg gyermelyi tészta
40 dkg fagyasztott zöldségkeverék
Besamelhez:
0, 5 l tej
5 dkg liszt
5 dkg vaj
so, bors, oregano, bazsalikom
1 doboz tejföl
reszelt sajt ízlés szerint
A zoldsegeket vegetas vizben megfoztem, de, nem teljesen puhara
Sos vizben megfoztem a gyermelyi tesztat
Elkeszitettem a besamelt :
A vajat felolvasztottam, hozzakevertem a lisztet, hozzaontottem a hideg tejet, es allando keveres mellett besuritettem
Hozza adtam a sot,borsot,oreganot,bazsalikomot
Amikor langyosra hult, hozzakevertem a tejfolt, es ezt a martast osszekevertem a kihult zoldseggel
Egy kozepes tepsit kikentem olajjal es behintettem zsemlemorzsaval
A megfott teszta felet a tepsibe tettem, es rasimitottam a zoldseges martast,meghintettem reszelt sajttal, utana erre ratettem a teszta masik felet, ezt is megszortam reszelt sajttal, es elomelegitett sutobe keszre sutottem...
Az összes alapanyagot a dagasztógép üstjébe dobjuk, majd a géppel alaposan összedolgoztatjuk. Ha már homogén a tészta, akkor letakarjuk egy konyharuhával, majd 30-40 fokos légkever...
Elkészítési idő:A tört burgonyát a tojással, sóval, borssal, liszttel összedolgozzuk. Nem baj, ha kicsit ragad. Majd lisztes kézzel golyókat formálunk belőle, és a tenyerünkben ellapítjuk. Nem túl...
Elkészítési idő:Kimérem a lisztet majd kisebb lyukat csinálok a közepére, bele teszem a cukrot, bele morzsolom az élesztőt és felöntöm kb 1 dl vízzel. Hagyom az élesztőt fel futni (akkor jó ha hab...
Elkészítési idő: