Családireceptkönyv.hu

krémes krumplisaláta


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 közepes burgonya
1 kisebb vöröshagyma apróra vágva
1 csésze zellerszár apróra vágva
1 teáskanál só
8 tojás
1/2 csésze cukor
1 teáskanál kukoricakeményítő
1/2 csésze ecet
1 csésze tej
1 teáskanál sárga mustár
1/4 csésze vaj
1 csésze majonéz

Elkészítés:


Először pucold meg és kockázd fel a krumplit majd főzd, amíg puha nem lesz. Míg a leszűrt krumplik hűlnek, készítsd el a szószt. A tűzhelyen közepes lángon keverj össze két tojást egy lábasban, add hozzá a cukrot, a kukoricakeményítőt, és a sót ízlés szerint. Most mehet bele az ecet, a tej és a mustár. Folytonos kevergetés mellett forrald tíz percig, hogy egy sűrű egyállagú krémet kapj. Vedd le a tűzről, dolgozd el benne a vajat, majd az egészet öntsd egy kisebb tálba és tedd be a hűtőbe. Ha már hideg, add hozzá a majonézt is. Most mindent vágj föl, a hagymát, a zellerszárakat, a főtt tojásokat és a lehűlt burgonyát is. Ha ezzel megvagy, tedd egy nagy tálba mindet. Öntsd rá a szósz, ha szükségesnek érzed sózd meg esetleg borsozd, aztán az egészet jól forgasd egybe és tedd a hűtőbe néhány órára, hogy összeérjenek az ízek.

krémes krumplisaláta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Férfias babsaláta,
Férfias babsaláta,

A babot szűrőbe öntjük és hagyjuk lecsöpögni. A hagymát és a paprikát megtisztítjuk és felszeleteljük, majd tálba tesszük a babbal együtt. A sonkát is felkockázzuk és hozzáadjuk. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Uborkasaláta
Uborkasaláta

Az uborkát meghámozzuk, levágjuk a végeit. Egy szeletelőn minél vékonyabbra szeleteljük. Rányomjuk a fokhagymát, besózzuk, alaposan átkeverjük és 10 percig állni hagyjuk, míg lev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sonkás zellersaláta
Sonkás zellersaláta

A zellert meghámozzuk és gyufaszál vékony csíkokra vágjuk Ecetes, cukros vízben kevés sóval megfőzzük, majd leszűrjük. Ha kihűlt, egy tál aljába helyezzük. Rétgegesen rátesszük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk