4o dkg makaróni
kb: 4o dkg csirkemell
1 fej hagyma
2 ek liszt
2 dl tejföl
3 tojás
1o dkg sajt
só
bors
pirospaprika
pici napraforgó olaj
zsemlemorzsa
paradicsomlé
A makarónit sós vízben kifőzzük.
Az olajon megpirítjuk a hagymát, a pirospaprikát és az apróra vágott csirkemellet,
kevés paradicsomlével addig párolunk, míg puha nem lesz.
Megszórjuk 2 csapott kanál liszttel és alaposan összekeverjük….majd beleöntjük a tejfölt.
A kifőtt makarónit, a tojásokat és a tejfölös húst összekeverjük és kivajazott
és morzsázott jénaiba öntjük.
A tetejére reszeljük a sajtot, kis vajat és mehet is a sütőbe.
Addig sütjük, míg a sajt szépen meg nem pirul. (180°C – középen kb: 35 – 40perc )
A pulykamell filét csigavonalban fel vágjuk,hogy egy szép lapot kapjunk.A t töltelékbe valót nagyon apróra fel vagdaljuk és a vajjal jól össze dolgozzuk.A pulyka mellet megtöltjük...
Elkészítési idő: 1,5 óraA húst kisebb szeletekre vágom, sózom, borsozom majd lisztbe forgatom és mindkét oldalán elősütöm, majd egy kivajazott sütőtálba sorba lerakom. Közben az ananászt lecsepegtetem, a...
Elkészítési idő:Az ananászt meghámozom, és felvágom. A csirkemellet hosszú csíkokra vágom. Egy nagy serpenyőt megforrósítok, az olajat beleöntöm, és a csirkecsíkokat fehéredésig pirítom magasabb...
Elkészítési idő: 1 óra