4o dkg makaróni
kb: 4o dkg csirkemell
1 fej hagyma
2 ek liszt
2 dl tejföl
3 tojás
1o dkg sajt
só
bors
pirospaprika
pici napraforgó olaj
zsemlemorzsa
paradicsomlé
A makarónit sós vízben kifőzzük.
Az olajon megpirítjuk a hagymát, a pirospaprikát és az apróra vágott csirkemellet,
kevés paradicsomlével addig párolunk, míg puha nem lesz.
Megszórjuk 2 csapott kanál liszttel és alaposan összekeverjük….majd beleöntjük a tejfölt.
A kifőtt makarónit, a tojásokat és a tejfölös húst összekeverjük és kivajazott
és morzsázott jénaiba öntjük.
A tetejére reszeljük a sajtot, kis vajat és mehet is a sütőbe.
Addig sütjük, míg a sajt szépen meg nem pirul. (180°C – középen kb: 35 – 40perc )
A húst megtisztítjuk és besózzuk. A pác hozzávalóit egy tálban alaposan összekeverjük, majd beleforgatjuk a csirke szárnyakat. Lefedjük, és egy éjszakára, de legalább 1-2 órára h...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűNagy serpenyőben, közepesnél gyengébb tűzön megforrósítjuk az olajat. 1 perc alatt megpirítjuk rajta a fokhagymát, majd hozzátesszük a sóval meghintett cukkinit is, és időnként ráz...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűTisztítsd meg a csirkemájat. Vágd le róla a szívet ha azzal együtt van, az inas-eres részeket, és vágd ketté olyan darabokra, amik természetesen adják magukat a csirkemájból. Terí...
Elkészítési idő: 10+15 Nehézség: KönnyűEgész csirke belsejébe teszünk 1/2 vöröshagymát, 1/2 citromot. Kívülről puha vajat, sót, borsot összekeverünk, majd bekenjük a csirkehúst vele, a bőre alatt is. Minden 1/2 kg hús...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű