6 db.egész csirkecomb,-sózni
A mázhoz:
4 ek. méz,
1 ek mustár,
1 tk. currypor,
1 kv.. őrőlt chili,
őrölt bors,
A hús alá:
kb. 1-2 dl. fehérbor.
A combokat megtisztítom, leszárítom majd besózom.
A mázhoz valókat alaposan kikeverem. Egy tepsit, vagy jénait alufóliával kibélelek dupla rétegben (nem érdemes elhagyni, mert különben napokig lehet súrolni a tepsit). Vékonyan kiolajozom, a besózott húst megkenem a mázzal, öntök alá kevés bort, szorosan lezárom alufóliával. Kb. 1 órán át sütöm 200 fokon, majd leveszem a fóliát, visszaveszem a hőfokot 180 fokra és szép pirosra sütöm a husit. Érdemes figyelni, mert a méz könnyen megég. Burgonyapürével tálaltam.
Jó étvágyat kívánok.
A római tálat beáztatjuk kb.2 órával a használat előtt. A burgonyát, a padlizsánt, a répát, a zellert, és a hagymákat, apró kockára vágjuk. A tálból kiöntjük a vizet, beleöntjük...
Elkészítési idő:A csirkecombok bőrét fellazítom, majd besózom őket, és félreteszem. A sav. káposztát (ha nagyon savanyú átöblítem) kinyomkodom, és apróra vágom. Egy pici olíva olajon átsütöm az ap...
Elkészítési idő:a csirkecombokat előkészitjük -e rövidebb csontot eltávolitjuk a combból -a hagymát kicsit olajon megfonyasztjuk -a sonkát + főtt tojást felkockázzuk -az áztatott kenyeret kics...
Elkészítési idő: 1ora