menu

Családireceptkönyv.hu

Mézes sült csirkecomb


Írta:

Elk. idő: 1,5
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


6 db.egész csirkecomb,-sózni
A mázhoz:
4 ek. méz,
1 ek mustár,
1 tk. currypor,
1 kv.. őrőlt chili,
őrölt bors,
A hús alá:
kb. 1-2 dl. fehérbor.

Elkészítés:


A combokat megtisztítom, leszárítom majd besózom.
A mázhoz valókat alaposan kikeverem. Egy tepsit, vagy jénait alufóliával kibélelek dupla rétegben (nem érdemes elhagyni, mert különben napokig lehet súrolni a tepsit). Vékonyan kiolajozom, a besózott húst megkenem a mázzal, öntök alá kevés bort, szorosan lezárom alufóliával. Kb. 1 órán át sütöm 200 fokon, majd leveszem a fóliát, visszaveszem a hőfokot 180 fokra és szép pirosra sütöm a husit. Érdemes figyelni, mert a méz könnyen megég. Burgonyapürével tálaltam.
Jó étvágyat kívánok.

Mézes sült csirkecomb

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Levelestészta – gombás csirkemell töltelékkel
Levelestészta – gombás csirkemell töltelékkel

A csirkemelleket ketté vágjuk és zsebeket”hasítunk” rajtuk. A gombát feldaraboljuk, megpárolni az apróra vagdalt póréhagymán, és fűszerezzük. Amikor kihűlt, csirkemelleket megtöltj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kínai szezámmagos csirkemell
Kínai szezámmagos csirkemell

Elkészítés: A húst felcsíkozzuk. Egy tálba beletesszük a hozzávalókat (liszt, só, tojás, olaj, sütőpor, víz), és sűrű masszát készítünk. Beleforgatjuk a husit. Elkészítjük a mázat....

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sütőben sült csirkemellfilé fűszeres panírban
Sütőben sült csirkemellfilé fűszeres panírban

A csirkemellfiléket megmossuk, és felszeleteljük, de ne túl vékonyra. A vastagabb filéket ketté vágjuk. (1 nagy csirkemellből legyen 6 szelet) Sózzuk, borsozzuk, és félretesszük. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Csirkés alagút
Csirkés alagút

Elkészítés: A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az őzgerincformát kibéleljük a baconnal, a szeleteknél legyen fél centi átfedés és a széleket felváltva lógassuk ki jobb és bal o...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk