6 db.egész csirkecomb,-sózni
A mázhoz:
4 ek. méz,
1 ek mustár,
1 tk. currypor,
1 kv.. őrőlt chili,
őrölt bors,
A hús alá:
kb. 1-2 dl. fehérbor.
A combokat megtisztítom, leszárítom majd besózom.
A mázhoz valókat alaposan kikeverem. Egy tepsit, vagy jénait alufóliával kibélelek dupla rétegben (nem érdemes elhagyni, mert különben napokig lehet súrolni a tepsit). Vékonyan kiolajozom, a besózott húst megkenem a mázzal, öntök alá kevés bort, szorosan lezárom alufóliával. Kb. 1 órán át sütöm 200 fokon, majd leveszem a fóliát, visszaveszem a hőfokot 180 fokra és szép pirosra sütöm a husit. Érdemes figyelni, mert a méz könnyen megég. Burgonyapürével tálaltam.
Jó étvágyat kívánok.
Az alaposan megtisztított csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk. A masszához a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csontról lefejtjük a húst, húsverővel kissé ellapítjuk és besózzuk. 2. A burgonyát meghámozzuk, és vékony karikákra vágjuk. 3. Egy lapos tűzálló tálat vajjal bőven meg...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéza tészta lehet maradék is, de ha mégsem akkor, enyhén sós, lobogó forrásban lévő vízben, főzzük ki a csomagoláson lévő utasítás szerint. A csirkemellt alaposan megmosom, papírtörl...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűHúst megmossuk, csíkokra vágjuk. Egy tálban beleöntjük a grillfűszert és annyi olajat, hogy szépen eltudjuk keverni a fűszer-keveréket.Majd belekeverjük a húst és félretesszük. Vö...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű