menu

Családireceptkönyv.hu

Mézes sült csirkecomb


Írta:

Elk. idő: 1,5
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


6 db.egész csirkecomb,-sózni
A mázhoz:
4 ek. méz,
1 ek mustár,
1 tk. currypor,
1 kv.. őrőlt chili,
őrölt bors,
A hús alá:
kb. 1-2 dl. fehérbor.

Elkészítés:


A combokat megtisztítom, leszárítom majd besózom.
A mázhoz valókat alaposan kikeverem. Egy tepsit, vagy jénait alufóliával kibélelek dupla rétegben (nem érdemes elhagyni, mert különben napokig lehet súrolni a tepsit). Vékonyan kiolajozom, a besózott húst megkenem a mázzal, öntök alá kevés bort, szorosan lezárom alufóliával. Kb. 1 órán át sütöm 200 fokon, majd leveszem a fóliát, visszaveszem a hőfokot 180 fokra és szép pirosra sütöm a husit. Érdemes figyelni, mert a méz könnyen megég. Burgonyapürével tálaltam.
Jó étvágyat kívánok.

Mézes sült csirkecomb

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Karibi csirke
Karibi csirke

A gyümölcsök leveit a fűszereket, az olajat és a rumot összekeverjük, és ebbe bepácoljuk a csirkét legalább 3-4 órára vagy akár egy éjszakára. Lefedve kb. másfél óra hosszat sütjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirkecsíkok fokhagymás-tejfölös bundában
Csirkecsíkok fokhagymás-tejfölös bundában

A húst megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk, meghintjük sóval, jól átforgatjuk, és kicsit hagyjuk lecsepegni. Bő olajat forrósítunk. Egy tálkába szórjuk a forgatáshoz a lisztet...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Mustáros fokhagymás mártásban sült csirkecombok
Mustáros fokhagymás mártásban sült csirkecombok

Összekeverjük a mustárt, a tejfölt, az ételízesítőt, a borsot, a finomra reszelt fokhagymát és az olajat. A combokat bekenjük a vajjal, és belemártogatjuk a szószba. Tepsibe szor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Judit
Borzas Csirkemell
Borzas Csirkemell

1. Megmosott csirkemellet felszeleteljük, kikloffoljuk, sózzuk, borsozzuk, hőálló tálba tesszük. 2. Burgonyát meghámozzuk, reszelőn lereszeljük, húsra szórjuk 3. Felkarikázzu...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk