8 csirkecomb
16 szelet bacon
4 paprika, 2 sárgarépa
2 nagy hagyma, 4 gerezd fokhagyma
2 babérlevél
0,5 dl sör
1 evőkanál balzsamecet
friss rozmaring, zellerlevél
só, bors, olívaolaj
A húsokat átkenjük a fűszerekkel, majd két szelet baconnel betekerjük mindegyiket. A zöldségeket megtisztítjuk és csíkokra vágjuk, kivajazott tepsibe tesszük. Ráhelyezzük a göngyölt csirkéket és mellészórjuk a babérlevelet, a fokhagymát, a rozmaringot és a zellerlevelet. A sörbe keverünk 3 evőkanál olívaolajat és a balzsamecetet, ezzel leöntjük a húsokat. 40-50 perig sütjük 180 fokos sütőben. Néha megforgatjuk a húsokat, hogy jól átsüljenek.
A megtisztított csirkemellet vékony csíkokra, darabokra vágjuk, kicsit lecsepegtetjük és megszórjuk kb. 1 csapott kk. sóval, és 1 nagy csipet őrölt borssal. Kicsit félretesszük. Az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉrdemes még előző este nekilátnia műveletnek. Ami azt jelenti, hogy a tejbe belereszeljük a fokhagyma gerezdeket, és ezzel a keverékkel nyakon öntjük a darabokra vágott csirkét. (l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet csíkokra vágtam. Az almát és a hagymát vékony szeletekre. Kevés olíva olajban el kezdtem pirítani a hagymát, majd hozzáadtam a húst is, amit fehéredésig pirítottam....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA májat kettévágom és minden fél db-ot beletöltök egy-egy vékony csirkemellbe, majd betekerem. Őzgerinc formában szorosan egymás mellé teszem. Fűszerezem (pl. update fűszerkeverékk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű