4 tojás
4 evőkanál liszt
2 evőkanál olaj
1 virsli
2 szelet párizsi
4 szelet sonka
3 evőkanál ketchup
25 dkg sajt
krémsajt
bazsalikom
paradicsom
só
4 tojás, 4 evőkanál liszt, 2 evőkanál olaj, 1 virsli, 2 szelet párizsi, 4 szelet sonka, 3 evőkanál ketchup, 250 g sajt, krémsajt, bazsalikom, paradicsom, só
A tojást összekeverem a liszttel, a 2 evőkanál olajjal, a 150 g reszelt sajttal, a szeletekre vágott felvágottakkal, ízlés szerinti sóval és bazsalikommal és a 3 evőkanál ketchuppal. Kibéleltem sütőpapírral egy tepsit és beleöntöttem a tésztát. A tetejére 100 g reszelt sajtot szórtam és paradicsomszeleteket tettem. A sütőt előmelegítettem és közepes hőmérsékletem 25 percig sütöttem. A hozzávalókat tetszés szerint lehet variálni, bármilyen felvágott kerülhet bele. Néha teszek bele olajbogyót, paprikát, mikor mi van otthon.
A lisztkeverékalapból, light margarinból, 1 tojásfehérjéből, a reszelt sajtból kevés tejföllel, egy jó nagy csipetnyi sóval rugalmas tésztát gyúrunk (először ragadni fog, picit áll...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűdarabokra vágjuk. Az olajon a hagymakarikákat 5 percig pároljuk, hozzáadjuk a paprikát és az őrölt köményt, még 5 percig pároljuk. Ha kész, félretesszük. A tésztához a túrót, a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sajtot lereszeljük és egy tálba tesszük. Hozzá ütjük a tojást, megszórjuk a liszttel, és tiszta kézzel pár pillanat alatt összedolgozzuk a masszát. Vizes kézzel kicsi diónyi la...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAhogy már a burgonyás lángosnál, itt is burgonyapehellyel dolgozom főtt krumpli helyett azért, mert így sokkal egyszerűbb és gyorsabb. Hívhatjuk lustaságnak is, de nevezzük inkább...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű