nokedlihez:
6 tojás,liszt,só
1 konzerv szeletelt gomba
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
őrölt szerecsendió
apróra vágott zöldpetrezselyem
piros paprika
3 tojás
tejföl
reszelt sajt
A szokásos módon nokedlit készítünk,kifőzzük, leszűrjük,majd a kész nokedlit három részre osztjuk el.
Az apróra vágott v.hagymát kevés zsiradékon,vagy olajon megfonnyasztjuk,meghintjük p.paprikával,hozzáadjuk a szeletelt konzerv gombát. Fűszerezzük fokhagymával, petrezselyem zölddel és szerencsendióval. Pici vízzel felengedve sűrű pörköltet készítünk.Ezzel keverjük össze az egyik adag nokedlit.
A második adag nokedlit összekeverjük a 3 db felvert tojással és átsütjük pici olaj hozzáadásával.
A harmadik adag nokedlit pedig kevés tejföllel és reszelt sajttal keverjük ki.
Ugyanilyen sorrendben,ahogy az adagok elkészítése történt, rétegezzük tűzálló edényben vagy tepsiben, majd sütőben megsütjük. Amikor a sajt ráolvadt elkészült az étel.
Salátalevéllel díszíthetjük, fejes salátával tálaljuk.
A krumplikat megpucoljuk, megmossuk, lereszeljük egy nagy tálba. A hagymát apróra vágjuk és az összes többi hozzávalóval együtt a krumplihoz adjuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzt a magyaros rakott bundás zsemle receptet akkor szoktam elkészíteni, amikor pár maradék összegyűlik a hűtőben. Igazából az alapanyagokat úgy variálhatjuk, ahogy szeretnénk. A vé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Előző este elkészítjük a pácot úgy, hogy mindent összekeverünk, és ezzel a keverékkel bekenjük a hússzeleteket, majd egy zacskóba tesszük, és ráöntjük a megmaradt páclevet, légm...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű