menu

Családireceptkönyv.hu

Réteges nokedli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


nokedlihez:
6 tojás,liszt,só

1 konzerv szeletelt gomba
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
őrölt szerecsendió
apróra vágott zöldpetrezselyem
piros paprika
3 tojás
tejföl
reszelt sajt

Elkészítés:


A szokásos módon nokedlit készítünk,kifőzzük, leszűrjük,majd a kész nokedlit három részre osztjuk el.
Az apróra vágott v.hagymát kevés zsiradékon,vagy olajon megfonnyasztjuk,meghintjük p.paprikával,hozzáadjuk a szeletelt konzerv gombát. Fűszerezzük fokhagymával, petrezselyem zölddel és szerencsendióval. Pici vízzel felengedve sűrű pörköltet készítünk.Ezzel keverjük össze az egyik adag nokedlit.
A második adag nokedlit összekeverjük a 3 db felvert tojással és átsütjük pici olaj hozzáadásával.
A harmadik adag nokedlit pedig kevés tejföllel és reszelt sajttal keverjük ki.
Ugyanilyen sorrendben,ahogy az adagok elkészítése történt, rétegezzük tűzálló edényben vagy tepsiben, majd sütőben megsütjük. Amikor a sajt ráolvadt elkészült az étel.
Salátalevéllel díszíthetjük, fejes salátával tálaljuk.

Réteges nokedli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tócsni sütőben sütve és a klasszikus
Tócsni sütőben sütve és a klasszikus

A krumplikat megpucoljuk, megmossuk, lereszeljük egy nagy tálba. A hagymát apróra vágjuk és az összes többi hozzávalóval együtt a krumplihoz adjuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Mogyorósi Gábor bácskai rizses húst készít konfitált
Mogyorósi Gábor bácskai rizses húst készít konfitált

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Magyaros rakott bundás zsemle
Magyaros rakott bundás zsemle

Ezt a magyaros rakott bundás zsemle receptet akkor szoktam elkészíteni, amikor pár maradék összegyűlik a hűtőben. Igazából az alapanyagokat úgy variálhatjuk, ahogy szeretnénk. A vé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
pácolt tepsis hús
pácolt tepsis hús

1. Előző este elkészítjük a pácot úgy, hogy mindent összekeverünk, és ezzel a keverékkel bekenjük a hússzeleteket, majd egy zacskóba tesszük, és ráöntjük a megmaradt páclevet, légm...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk