Családireceptkönyv.hu

Sonkás karfiol muffin


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


egy karfiol
ízlés szerint sonka darabok
egy pohár tejföl
egy tojás
két evőkanál zsemlemorzsa
két evőkanál reszelt sajt
só, bors, pirospaprika
egy evőkanál vaj, olaj a papír kikenéséhez
néhány csepp citromlé
petrezselyemzöld, kápia paprika

Elkészítés:


Rózsákra szedjük a karfiolt és sós vízben, néhány csepp citromlé hozzáadásával megfőzzük, vigyázunk arra, hogy ne főzzük túlságosan puhára.

Közben a muffin sütőbe belerakjuk a papírokat , olajos kézzel megkenegessük a papírokat, és mindenik aljába teszünk egy kis vajat.

Leszűrjük a karfiolt és belehelyezzük a muffin sütőbe, rárakjuk a darabokra vágott sonkát, petrezselyemzöldet, apró koskára vágott paprikát.

Feltörjük a tojást, hozzáadjuk a tejfölt, a reszelt sajt felét, a zsemlemorzsát ( egy kis zsemlemorzsát félreteszünk), ízlés szerint sózzuk és jól összekeverjük a masszát, majd ráöntjük a karfiolra.

Forró sütőbe tesszük és megsütjük ( én 180 fokon- 20 percig sütöttem). A zsemlemorzsát összekeverjük a reszelt sajttal és a piros paprikával, ezt rászórjuk a muffinokra és visszatesszük a sütőbe,

és addig hagyjuk ameddig szépen rásül a tetejére.

Trükkök, tippek, praktikák:


Előételként, vagy vacsoraként is fogyasztható, de vendégváró falatkának is kitűnő

Sonkás karfiol muffin

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikolett
Kétsajtos töltött padlizsán
Kétsajtos töltött padlizsán

A paradicsomokat megmossuk, x alakban bevágjuk a tetejüket, majd leforrázzuk. Lehúzzuk a héjukat, és a csumáját kivágva feldaraboljuk. A hagymákat finomra vágjuk. A rizst...

Elkészítési idő: 65 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hack Irén
Rakott kelkàposzta
Rakott kelkàposzta

A kelkáposztát 4 felé vágjuk, torzsáját kivágjuk (úgy, hogy azért a negyed fej ne essen szét), annyi sós vízbe tesszük fel főzni, hogy a víz ellepje. A hagymát megpucoljuk, kockák...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Apaci
Tojásos csirkemáj
Tojásos csirkemáj

A csirkemájat megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk és egy kicsit előfőzzük. A vizet leöntjük róla és hagyjuk kihűlni. A tojások felét keményre főzzük. Megtisztítjuk és nagyobb...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Baconba tekert sajtos spárga (ny)
Baconba tekert sajtos spárga (ny)

A spárgát megmossuk, még ha zsenge, akkor is meghámozzuk, s enyhén sós vízben egy kicsit megfőzzük. Ha kihűlt, ötösével összefogjuk és begöngyöljük a sajtba, baconba. Egy tűzálló t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk