10 db burgonya
20 dkg sonka
3 db főtt tojás
15 dkg trappista sajt
3 ek. Tejföl
só, bors
Mosd meg a krumplit, majd héjastól sós vízben főzd meg őket.
Ha megfőtt, öntsd le róla a vizet és hagy kihűlni.
Amikor már nem forró, óvatosan szedd le a héját, vágd ketté és kanalazd ki a belsejét.
Ezután kend át olajjal félbevágott krumplikat, majd helyezd tepsibe. Készítsd el a tölteléket a következőképpen.
Keverd el a tejfölt, a sonkát és a villával összetört tojást a reszelt sajt felével, majd ízlés szerint ízesítsd sóval, borssal.
Mielőtt megtöltenéd a krumplit, sózd meg őket.
Ezután kanalazz bele a sonkás, sajtos, tejfölös keverékből.
A sajt másik felével szór meg a töltött krumplit.
Előre felfűtött sütőben 15-20 perc alatt készre sül az étel.
Összekeverjük a lisztet, 1 csipet sót, a vajat, a tojást és 3 evőkanál hideg vizet. Összedolgozzuk, és becsomagolva 30 percig hűtjük. 2. A töltelékhez meghámozzuk a hagymát, és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A karfiolt tisztítsd meg, vágd nagyobb darabokra, majd aprítógépben készíts belőle morzsalékot. 2. A karfiolmorzsát terítsd szét egy sütőpapírral bélelt tepsin, majd a tepsit...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint felolvasztom és megpirítom benne a lisztet.Folytonos keverés mellett,felöntöm 3 dl vízzel és 10 percig főzöm.Ha ki hűlt,hozzáadom a tojások sárgáját és krémszerűvé keve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A túrót villával áttörjük, elkeverjük a juhtúróval, a tönkölybúzadarával, a snidling felével, 1 csapott tk sóval és a tojássárgával. Pihentessük 1 órát. 2. Közben elkészítjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes