Az alapnak:
2 db burgonya
A töltelékhez:
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
1 szelet szalonna, bacon (nyers)
1 bő evőkanál sajt - trappista (reszelt)
1 szál petrezselyemzöld
1 kávéskanál só - tengeri
2 mokkáskanál vaj
Válasszunk kellően nagy hibátlan burgonyákat, alaposan mossuk le és sós vízben héjastul főzzük meg, de vigyázzunk ne főjön szét.
Hosszában vágjunk le kb. 1 cm részt óvatosan, hogy a héja rajta maradjon, majd kaparjuk ki a belsejét. Kicsit sózzuk meg.
Tegyünk mindegyikbe egy mokkáskanál vajat és óvatosan üssük bele a tojást, majd egy csipet só mehet a tetejére. Szórjuk meg a baconnel, sajttal és a petrezselyemmel. Aki szereti borssal is ízesítheti.
Előmelegített 180 C-os sütőbe süssük. 25-30 perc alatt a tojás teljesen megszilárdul. Aki lágyan szereti annak kevesebb időt javasolok.
Ezt a burgonyás étel tökéletes lehet egy vacsorára. Könnyű elkészíteni, csak megfelelő méretű burgonyát kell találni.
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a lekvárt és jól elkeverjük. A zsemléket ujjnyi szeletekre vágjuk. A tojásokat felverjük 5 dkg cukrokkal, majd a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelrakunk a tűzre egy nagyobb lábasban vizet. A medvehagymát apróra vágjuk. Egy kisebb részét félretesszük dekorációnak. A krumplit megtisztítjuk, és sajtreszelőn lereszeljük. A...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűNagyon egysuerű . Az apróra vágott kis fej hagymát fel teszem kevés olajon dinsztelni,fél időnél zeszek rá kb.-egy vagy két késhegynyi száritott tárkonyt azzal is piritom mert igy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra vágott vöröshagymát olajon megpároljuk, rádobjuk a húst, és kissé megpirítjuk. Ezután fűszerezzük, majd hozzáadjuk a beáztatott csicseriborsót. Felöntjük vízzel, és egy...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes