Az alapnak:
2 db burgonya
A töltelékhez:
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
1 szelet szalonna, bacon (nyers)
1 bő evőkanál sajt - trappista (reszelt)
1 szál petrezselyemzöld
1 kávéskanál só - tengeri
2 mokkáskanál vaj
Válasszunk kellően nagy hibátlan burgonyákat, alaposan mossuk le és sós vízben héjastul főzzük meg, de vigyázzunk ne főjön szét.
Hosszában vágjunk le kb. 1 cm részt óvatosan, hogy a héja rajta maradjon, majd kaparjuk ki a belsejét. Kicsit sózzuk meg.
Tegyünk mindegyikbe egy mokkáskanál vajat és óvatosan üssük bele a tojást, majd egy csipet só mehet a tetejére. Szórjuk meg a baconnel, sajttal és a petrezselyemmel. Aki szereti borssal is ízesítheti.
Előmelegített 180 C-os sütőbe süssük. 25-30 perc alatt a tojás teljesen megszilárdul. Aki lágyan szereti annak kevesebb időt javasolok.
Ezt a burgonyás étel tökéletes lehet egy vacsorára. Könnyű elkészíteni, csak megfelelő méretű burgonyát kell találni.
A gombákat megmossuk, a kalapját lehámozzuk és egy óvatos de határozott mozdulattal kitörjük a tönköket, majd a gombafejeket egy olajjal kikent tepsire sorakoztatjuk. A tönkök a...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA sütőt bekapcsoltam 190 fokra. Kivajazott tálba egy réteg vékonyra szelt sütőtökre (én káposztagyalun küldtem át) került fokhagyma, chili bőségesen, ezt szórtam meg a fűszerekkel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A spenótot szobahőmérsékleten hagyjuk kiolvadni, majd alaposan lecsepegtetjük. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A paprikát kicsumázzuk, majd ezt és a sonkát is felcsíkozzuk....
Elkészítési idő: 15-20 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát megtisztítjuk, felvágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk fel, meg a paradicsomot is. Zsíron a vöröshagymát lepirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott parad...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű