Hozzávalók
4 főre
A csirkeropogóshoz
50 dkg csirkemell filé
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg húsos szalonna (füstölt)
2.5 dkg vaj
4 evőkanál petrezselyemzöld
3 kis fej burgonya
só
feketebors (őrölt)
1 tojás (nagyobb, "L"-es méretű)
15 dkg zsemlemorzsa
A sütéshez
étolaj
Elkészítés
1
A csirkemellet megtisztítjuk, megmossuk, szárazra töröljük, majd ledaráljuk vagy nagy apróra összevágjuk.
2
A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, majd finomra aprítjuk. A szalonna bőrét eltávolítjuk, a húsát apró kockákra vágjuk. A petrezselymet is megmossuk, szárazra töröljük, majd felaprítjuk.
3
A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, beletesszük a hagymákat és a szalonnát. Kb. 3 percig pirítjuk, míg a hagyma megpuhul, a szalonna megbarnul. Hozzáadjuk a csirkehúst és addig főzzük, míg teljesen átfő. Ekkor egy tálba tesszük, hagyjuk kicsit hűlni.
4
A burgonyát megpucoljuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd hozzáadjuk húsos keverékhez. Belekeverjük a petrezselymet is és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Kóstoljuk meg, ha szükséges még sózzuk, borsozzuk!
5
Ezután hozzákeverjük a tojást, majd ha szükséges, tehát nem áll össze a keverék, akkor zsemlemorzsát teszünk hozzá. Nekem 1 ek. zsemlemorzsa kellett.
6
Előkészítjük egy tálba a zsemlemorzsát, majd a masszából kis kroketteket vagy pogácsákat formázunk, amit a zsemlemorzsában megforgatunk.
7
Olajat hevítünk, majd ropogósra sütjük. Lehet bő olajban sütni, mint a rántott húst, de lehet kevés olajon pirítani is. Következőleg kipróbálom, de szerintem sütőben is meg lehet sütni.
8
Ízlés szerint kínálhatunk mellé sült vagy tört burgonyát, rizi-bizit vagy salátát. Jó étvágyat!
1. A beáztatott, lecsöpögtetett tálba először belerakjuk a vékonyra feldarabolt krumpli, megfűszerezzük (só, bors, delikát, esetleg zöldfűszerek). 2. Erre rárakjuk a vékonyan f...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézMindezt összekeverni ráönteni a brokkolira és egy Kapcsos tortaformába önteni. Előmelegített sütőben(180°) 30 perc sütés utána kivesszük sajtot reszelni rá és vissza a sütőbe mí...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesSzedjük le a húsról a bőrt, és vágjuk úgy szét, hogy a lehető legnagyobb felületű legyen. Egy csikemellhez 1 ek. cukrot téve jól dörzsöljük bele a húsba mindkét oldalán...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet hosszában kettőbe vágjuk, így négy vékony szelet hús lesz. Átkenjük mindkét oldalukat a fűszerekkel. A vajat felmelegítjük és a húsok minkét oldalát aranybarnára süt...
Elkészítési idő: 45 PERC Nehézség: Könnyű