Egy finom gyümölcsös túrótorta recept. Hozzávalók a tésztához: 10 dkg finomlisztet elkeverünk 2,5 dkg dr. Oetker étkezési keményítővel. Hozzáadunk 2 teáskanál sütőport, 12,5 dkg porcukrot, 1 csomag vaníliás cukrot, 12,5 dkg puha vajat és 3 egész tojást. Kikeverjük, tortaformába öntjük. 180 fokon kb. 30 percig sütjük. Ha kihűlt ketté vágjuk, és az egyik részt 12 szeletre szépen felosztjuk. A krémhez felverünk 40 dkg tejszínt, (Meggle tejszinhabot használtam). 8 zselatinlapot vízbe áztatunk, ás elkészítjük a csomagolás szerint. Közben kikeverünk 75 dkg krémesebb állagú túrót, 1 dl tejjel, 2 evőkanál citromlével, 15 dkg porcukorral és 1 cs. vaníliás cukorral. Ha kész a túrókrém, hozzáadjuk a felvert tejszínhabot. A masszából 2 evőkanállal teszünk az elkészült zselatinhoz, majd végül a felhigított zselatint belekeverjük a túrókrémbe. A tortaformába visszahelyezzük a tortalapot, teszünk rá kb. 1 cm. vastagon krémet, majd kirakjuk gyümölccsel. Én felezett őszibarackot tettem a krémre. Majd a többi krém, végül a 12 részre felvágott tortalap. Megszórjuk porcukorral és behűtjük legalább fél napra, de legjobb másnap felvágni. Jó étvágyat!
A háztartási kekszet a rumos tejben beáztatjuk. A tejfölt kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a lap zselatint, amit előzőleg a rajta levő utasítások szerint elkészítettünk. Hűtőbe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Először hámozd meg, magozd ki és kockázd fel a barackokat. A receptben szereplő súlyt megtisztítva kell elérnie a baracknak! 2. Tedd egy lábasba, facsard rá a citrom levét és a...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA cukkinit készítsük elő, mossuk meg, majd héját megtartva hosszában vágjuk ketté. A belsejét óvatosan távolítsuk el. A kockázott szalonnát süssük meg, majd az áttört túróhoz ke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű