Recept kb. 25 db-hoz
3 db tojás kettéválasztva
75 g liszt
60 g cukor
1 db citrom reszelt héja
1 db vaníliarúd kikapart belseje
1 marék durvára vágott dió a szóráshoz
A tojás sárgáját a vaníliával és a citromhéjjal habosra keverjük. A fehérjét a cukorral nem túl kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a sárgáját, majd beleforgatjuk a lisztet. A bekevert piskótát 11-12 mm-es sima nyomócsővel ellátott nyomózsákba szedjük. Szilikonos sütőpapírra babapiskóta formákat dresszírozunk és megszórjuk a dióval. 160 C fokos sütőben 12-14 percig süssük. Ha kihűlt, az aljukat temperált csokoládéba mártjuk és fésűkártyával megmintázzuk.
A lisztet, az élesztőt, a sót, cukrot a zsírral és a tejföllel alaposan összedolgozod (ha szükséges tejföllel vagy pici tejjel lazíthatod a tésztát). Pohárral kiszaggatom és megtö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást a cukorral, majd a tejföllel elkeverjük, hozzáadjuk a rumot, végül a sütőporos liszttel összegyúrjuk. Ha túl lágy lenne, még adhatunk hozzá lisztet, a lényeg, hogy ne raga...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűForralt tejszínbe beleteszed a csokit Mikor meghül felvered! Én tortát ezzel vonom be és belül is!
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojássárgáját a porcukorral, a margarinnal és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a tojások keményre vert habját és a tejet. Egy mély kikent tepsibe öntjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű