Recept kb. 25 db-hoz
3 db tojás kettéválasztva
75 g liszt
60 g cukor
1 db citrom reszelt héja
1 db vaníliarúd kikapart belseje
1 marék durvára vágott dió a szóráshoz
A tojás sárgáját a vaníliával és a citromhéjjal habosra keverjük. A fehérjét a cukorral nem túl kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a sárgáját, majd beleforgatjuk a lisztet. A bekevert piskótát 11-12 mm-es sima nyomócsővel ellátott nyomózsákba szedjük. Szilikonos sütőpapírra babapiskóta formákat dresszírozunk és megszórjuk a dióval. 160 C fokos sütőben 12-14 percig süssük. Ha kihűlt, az aljukat temperált csokoládéba mártjuk és fésűkártyával megmintázzuk.
http://farkasvilmos.blogspot.hu/2014/07/rothschild-piskota-video.html
180 fokon kb 25 percig
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat lereszeljük. Összekeverjük a zabpehellyel, dióval és az apróra vágott aszalt szilvával. Egy csipet sóval, édesítőszerrel, citromlével és a fahéjjal ízesítjük. Kézzel öss...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a tejjel és a cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót összekeverjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, összegyúrjuk, majd duplájára kelesztjük. Ketté vesszük ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókat összekeverjük, majd kivajazott, lisztezett, kb 22*36 cm-es tepsibe öntjük és 170-180 fokon tűpróbáig sütjük (kb 30 percig). Kihűlés után szeleteljük és porcukrozz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű