Hozzávalók:
700 ml friss almaecet
¼ csésze apróra vágott fokhagyma
¼ csésze apróra vágott hagyma
2 friss csípős paprika
¼ csésze reszelt gyömbér
2 teáskanál reszelt torma
2 tk. kurkuma por vagy 2 darab kurkuma gyökér
Elkészítés:
Egy nagy tálban minden összetevőt keverjünk össze, az ecet kivételével. Csak akkor öntsük rá az almaecetet, ha egy olyan üvegedénybe átöntöttünk mindent, amelyben a gyógykészítményünk eléri a 2/3-át. Ha már felöntöttük az almaecettel, zárjuk le az üveget és jól rázzuk össze. Száraz, hűvös helyen két hétig érleljük az antibiotikumunkat, naponta többször is alaposan rázzuk meg. A második hét elteltével szobahőmérsékleten tároljuk.
Ez a gyógynövényes recept állítólag a középkori Európába nyúlik vissza egy kolostorba. Annyira hatékony, hogy szerves részévé vált a népi gyógyászatnak, mint egy természetes antibiotikum,amely számos betegséggel és vírussal képes megvédeni a szervezetet.
Mindemellett gombaellenes tulajdonságokkal is rendelkezik, javítja a vérkeringést és számos betegséggel szemben sikeres gyógymódnak bizonyult. A régi mesék és mondák szerint sok embernek segített, akár még életet is mentett.
Használata:
Fogyasszunk egy evőkanállal a keverékből minden nap, hogy erősítsük az immunrendszert, távol tartsuk a baktériumokat és legyőzzük a vírusokat. Ha súlyosabb gombás vagy vírusos betegségben szenvedünk, akkor emeljük a napi adagot 2-3 evőkanálra.
Igazi harcost csinálhatunk a szervezetünkből a recept segítségével!
1. A hozzávalókat a szalicil kivételével egy edényben összekeverjük, lefedjük. 2. 5 napig állni hagyjuk, úgy, hogy naponta többször megkeverjük. 3. Utána belekeverjük a sza...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cidert öntsük egy lábasba, melegítsük fel, de ne forraljuk. A narancsot hámozzuk meg, negyedeljük fel. Adjuk a fűszereket, a cukrot és a gyümölcsöt a ciderhez, vegyük le nagyon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mentaleveleket és a citromot alaposan megmostam. A citromot felkarikáztam egy lábosba, hozzáadtam a leveleket és a vizet. Másfél napig állni hagytam a hűtőben lefedve. Hozzáadta...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű