Hozzávalók:
700 ml friss almaecet
¼ csésze apróra vágott fokhagyma
¼ csésze apróra vágott hagyma
2 friss csípős paprika
¼ csésze reszelt gyömbér
2 teáskanál reszelt torma
2 tk. kurkuma por vagy 2 darab kurkuma gyökér
Elkészítés:
Egy nagy tálban minden összetevőt keverjünk össze, az ecet kivételével. Csak akkor öntsük rá az almaecetet, ha egy olyan üvegedénybe átöntöttünk mindent, amelyben a gyógykészítményünk eléri a 2/3-át. Ha már felöntöttük az almaecettel, zárjuk le az üveget és jól rázzuk össze. Száraz, hűvös helyen két hétig érleljük az antibiotikumunkat, naponta többször is alaposan rázzuk meg. A második hét elteltével szobahőmérsékleten tároljuk.
Ez a gyógynövényes recept állítólag a középkori Európába nyúlik vissza egy kolostorba. Annyira hatékony, hogy szerves részévé vált a népi gyógyászatnak, mint egy természetes antibiotikum,amely számos betegséggel és vírussal képes megvédeni a szervezetet.
Mindemellett gombaellenes tulajdonságokkal is rendelkezik, javítja a vérkeringést és számos betegséggel szemben sikeres gyógymódnak bizonyult. A régi mesék és mondák szerint sok embernek segített, akár még életet is mentett.
Használata:
Fogyasszunk egy evőkanállal a keverékből minden nap, hogy erősítsük az immunrendszert, távol tartsuk a baktériumokat és legyőzzük a vírusokat. Ha súlyosabb gombás vagy vírusos betegségben szenvedünk, akkor emeljük a napi adagot 2-3 evőkanálra.
Igazi harcost csinálhatunk a szervezetünkből a recept segítségével!
A gyömbért vagy nagyon alaposan mossuk meg, vagy még inkább vékonyan hámozzuk meg, majd vágjuk egészen vékony szeletekre. (Nagyon jó illatú lesz tőle a kezünk!) A gyömbért és a fű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA habtejszínt melegítsük fel a porcukorral, keverjük el benne simára a Nutellát és főzzük majdnem forralásig. Ekkor tegyük félre. Amikor kihűlt, öntsük hozzá az alkoholt. Rázzuk jó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vanília rudakat kétfele vágtam, beleraktam az alkoholba. 2. Amikor eszembe jut kicsit megrázogatom az üveget. 3.---- 3 hónap múlva éri el teljesen kész állapotát
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bodzavirágokat leszedjük a száráről, majd 1 liter pálinkába áztatjuk 6 hétig. Tartsuk hűvös, sötét helyen. Az érlelést követően szűrjük meg a az oldatot, először sűrű szöveten ke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű