4 dl kefír,
1 dl tartós majonéz,
0,5 kg brokkoli,
3 db főtt tojás,
10 dkg parízer,
2 db piros színű, vastag húsú paprika ( Kápia, pritamin )
fél citrom leve,
só,
őrölt fehérbors,
1 kanál cukor
A 3 db tojást és a 0,5 kg brokkolit feltesszük főni. Ha megfőtt, hűtjük . ( A tojásokat keményre főzzük).
A 10 dkg parízert, a 2 db paprikát, 3db keményre főtt tojást 1 cm-s kockára vágjuk. A brokkoli rózsát 2-3 darabra vágjuk.
Kikeverjük a majonézt a 4 dl kefírrel, sóval, borssal, kevés cukorral és citromlével ízesítjük.
Ezután belekeverjük a kockára vágott parízert, paprikát és a főtt tojást. Hűtőbe tesszük egy-két órára, hogy az ízek összeérjenek.
Fogyasztható önmagában, vagy péksüteménnyel, pirítóssal
A tojássárgáját kikeverjük a mustárral, majd bele az olaj és a fűszerek. Ezután jöhet hozzá a tejszín/ vagy tej. A csirkemellet sózom, borsozom, majd serpenyőben aranybarnára sütö...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűA burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük. Ha kihűlt meghámozzuk és karikára vágjuk. A lilahagymákat félbevágjuk és vékonyan felszeleteljük. A vízből, cukorból, sóból és az ecetbő...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűCukkiniket karikázzuk fel, lehet nyersen is van grillezve készíteni. A karikákat hintsük meg sóval, állítsuk össze az öntetet. Nyersen forgassuk bele a cukkinit az öntetbe és tegyü...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA salátát összekeverjük a feldarabolt sonkával és ananásszal, meglocsoljuk meggymagolajjal, megszórjuk Szafi Fitt saláta fűszerrel és fokhagymaporral.
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű