menu

Családireceptkönyv.hu

Brokkoli saláta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 dl kefír,
1 dl tartós majonéz,
0,5 kg brokkoli,
3 db főtt tojás,
10 dkg parízer,
2 db piros színű, vastag húsú paprika ( Kápia, pritamin )
fél citrom leve,
só,
őrölt fehérbors,
1 kanál cukor

Elkészítés:


A 3 db tojást és a 0,5 kg brokkolit feltesszük főni. Ha megfőtt, hűtjük . ( A tojásokat keményre főzzük).

A 10 dkg parízert, a 2 db paprikát, 3db keményre főtt tojást 1 cm-s kockára vágjuk. A brokkoli rózsát 2-3 darabra vágjuk.

Kikeverjük a majonézt a 4 dl kefírrel, sóval, borssal, kevés cukorral és citromlével ízesítjük.

Ezután belekeverjük a kockára vágott parízert, paprikát és a főtt tojást. Hűtőbe tesszük egy-két órára, hogy az ízek összeérjenek.

Fogyasztható önmagában, vagy péksüteménnyel, pirítóssal

Brokkoli saláta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Beatrix
Károly- féle saláta
Károly- féle saláta

A megfőzöm, majd hagyom kihűlni. A megtisztított almát és a sonkát kockára vágom. A lilahagymát felaprítom és sóval, cukorral és egy kiskanálnyi ecettel beáztatom, kb, fél órára....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Csirkesaláta (paleo)
Csirkesaláta (paleo)

A húst csíkokra vágjuk, meglocsoljuk az olívaolajjal, bőven megszórjuk a fűszerekkel és félretesszük, hogy összeérjenek az ízek. A karalábét, répát és a zellert csíkokra vágjuk, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Pritaminos burgonyasaláta
Pritaminos burgonyasaláta

A burgonyát héjában megfőzzük. A hagymát félkarikára , a paprikát cikkekre, majd félkarikára vágjuk, lesózzuk és fél órát állni hagyjuk hogy levet eresszen. Ezután rászórjuk a c...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Majonézes karfiolkrém
Majonézes karfiolkrém

A majonézhez a mustárt elkavarom a tojássárgájával, majd lassan hozzáadom az olajat folytonosan kavargatom. Botmixerrel a karfiolt pépesre dolgozom majd hozzáadom az apróra vágo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk