Családireceptkönyv.hu

Brokkoli saláta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 dl kefír,
1 dl tartós majonéz,
0,5 kg brokkoli,
3 db főtt tojás,
10 dkg parízer,
2 db piros színű, vastag húsú paprika ( Kápia, pritamin )
fél citrom leve,
só,
őrölt fehérbors,
1 kanál cukor

Elkészítés:


A 3 db tojást és a 0,5 kg brokkolit feltesszük főni. Ha megfőtt, hűtjük . ( A tojásokat keményre főzzük).

A 10 dkg parízert, a 2 db paprikát, 3db keményre főtt tojást 1 cm-s kockára vágjuk. A brokkoli rózsát 2-3 darabra vágjuk.

Kikeverjük a majonézt a 4 dl kefírrel, sóval, borssal, kevés cukorral és citromlével ízesítjük.

Ezután belekeverjük a kockára vágott parízert, paprikát és a főtt tojást. Hűtőbe tesszük egy-két órára, hogy az ízek összeérjenek.

Fogyasztható önmagában, vagy péksüteménnyel, pirítóssal

Brokkoli saláta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
Őszi brokkoli saláta
Őszi brokkoli saláta

A brokkolit egy tapadásmentes serpenyőben kevés olívaolajon megpároljuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk vegamix-szel, és adhatunk hozzá egy kevés őrölt szerecsendiót is. Ha megpáro...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
almás póréhagyma saláta
Avatar Évi Koroknai Kedvelnék
almás póréhagyma saláta

A póréhagymát megtisztítjuk, 3 centiméternyi zöldjét rajta hagyjuk, majd nagyon vékonyra szeleteljük. Gyengén megsózzuk, fél óráig állni hagyjuk. Ezután összekeverjük a joghurtta...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vegán görög padlizsánsaláta
Vegán görög padlizsánsaláta

A padlizsánt faszénparázson vagy a forró sütőben, gyakran forgatva puhára sütik. A bőrét még forrón lehúzzák, húsát felszeletelik. A zúzott fokhagymával, a megtisztított, apróra vá...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Hűsítő káposztasaláta
Hűsítő káposztasaláta

A káposztát és a répát lereszeljük és egy tálba tesszük. A hagymát apróra vágjuk, a salátához adjuk és jól lesózzuk. A tejfölt, a majonézt és a mustárt összekeverjük, fűszerezzük,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk