1 kg burgonya,
1 nagyobb fej vöröshagyma,
2 db pritaminpaprika,
fél ek. só,
2 ek. kristálycukor,
3 ek. 10%-os ecet,
2 ek olivaolaj
A burgonyát héjában megfőzzük.
A hagymát félkarikára , a paprikát cikkekre, majd félkarikára vágjuk, lesózzuk és fél órát állni hagyjuk hogy levet eresszen. Ezután rászórjuk a cukrot, ecetet és végül az olajat. Jól összekeverjük. Ha most megkóstoljuk, igen intenzív az íze, de az a jó, mert akkor lesz jóízű a burgonya .
A megfőtt és kihűlt burgonyát karikára vágjuk és a paprikával óvatosan összekeverjük. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Télen mirelitpaprikából készítem, hidegvíz alá teszem hogy a jégkristályok leolvadjanak, és már szeletelem is. Nem szabad kiolvasztani!! A mirelit több levet enged.
Előzőnap elszoktam készíteni, mert így az ízek jól összeérnek.
Sültek, rántottak, halak mellé kitűnő köret.
A krumplit megfőzzük héjában, majd ha kihűlt megpucoljuk és felkarikázzuk. A karikákat belesorakoztatjuk egy tálba. A hagymát megpucoljuk, és vékony karikára vágjuk. A krumpli tet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNudeln wie gewohnt in reichlich Wasser kochen, abtropfen und abkühlen lassen und in eine große Schüssel geben. Fleischwurst fein würfeln und dazugeben. Mexico Mix und Miracel Whip...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA majonézt az aprítottkaporral elkeverjük, sózzuk és borsozzuk. Elkeverjük a zúzott fokhagymával, majd hűtőszekrénybe tesszük, amíg a salátát elkészítjük. A kenyeret kis kockára v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket mosd meg, csepegtesd le. Szeld fel tetszés szerint kis, két-három centis darabokra, és dobd egy tálba. Az olajat keverd össze pár csepp borecettel, a sóval, majd önts...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű