7,5 dkg cukor,
1 vaníliáscukor,
2 tojás sárgája,
2 ek. tejföl,
1 citromreszelt héja,
7,5 dkg vaj,
15 dkg liszt,
1 tk. sütőpor
gyümölcs zselé.
1 cs. puding (a gyümölcshöz illő ízűt válasszunk)
4 dl tej
A 7,5 dk cukorral és a van.cukorral, kikeverjük a tojás sárgáját a tejfölt, és a reszelt citrom héját.
A vajat a sütőporos liszttel elmorzsoljuk, és a kettőt összekeverjük.
A 2 tojás fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszába keverjük.
Kikent lisztezett gyümölcstorta formába öntjük, és előmelegített sütőben 190 fokon megsütjük.
Hűtjük.
Közben elkészítjük a pudingot, azt is kihűtjük.
A tortalapra kenjük a pudingot, és szépen kirakjuk a gyümölccsel.
Tetejére gyümölcs zselét öntünk, és hűtőben tároljuk.
A tészta hozzávalóit jól kidolgozzuk, szokás szerint kelt tésztát dagasztunk és a kétszeresére kelesztjük. A pudingport a cukrokkal és a tejjel felfőzzük, majd langyosra hűtjük....
Elkészítési idő: 60 Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéből kemény habot verünk, közben a cukrot is belekavarjuk. Amikor a hab kemény hozzáadjuk a darált diót és vaníliaaromával ízesítjük. Kibélelünk sütőpapírral egy 22...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztát nagyon vékonyra a tepsi méretére nyújtjuk, a felső lapon még sütés előtt bejelöljük a szeletelés helyét. 8 tojás fehérjét 10 dkg cukorral kemény habbá verünk. 9...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta alapanyagokból kissé ragadós tésztát dagasztunk. Nem kell nagyon kidolgozni, elég, ha szép, simára összeáll. Én a mixerem spirál alakú dagasztófejével csináltam, körülbelü...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes