7,5 dkg cukor,
1 vaníliáscukor,
2 tojás sárgája,
2 ek. tejföl,
1 citromreszelt héja,
7,5 dkg vaj,
15 dkg liszt,
1 tk. sütőpor
gyümölcs zselé.
1 cs. puding (a gyümölcshöz illő ízűt válasszunk)
4 dl tej
A 7,5 dk cukorral és a van.cukorral, kikeverjük a tojás sárgáját a tejfölt, és a reszelt citrom héját.
A vajat a sütőporos liszttel elmorzsoljuk, és a kettőt összekeverjük.
A 2 tojás fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszába keverjük.
Kikent lisztezett gyümölcstorta formába öntjük, és előmelegített sütőben 190 fokon megsütjük.
Hűtjük.
Közben elkészítjük a pudingot, azt is kihűtjük.
A tortalapra kenjük a pudingot, és szépen kirakjuk a gyümölccsel.
Tetejére gyümölcs zselét öntünk, és hűtőben tároljuk.
Az előnyújtott leveles tésztát tekerjük ki a papírból, majd szórjuk meg a porcukor felével. Ezután a sodrófával gyengéden menjünk át rajta párszor, hogy a cukor rátapadjon a tésztá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűtölteléket készítjük el először: az almát hámozd meg és vágd vékony szeletekre. Egy magas falú tepsit, vagy tortaformát kenj ki a vajjal és nagyjából 9 perc alatt süsd meg az almas...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a porcukrot és a sütőport keverd össze, a felét öntsd a kivajazott tepsibe, majd morzsold rá a túrót. A tejfölt keverd el a vaníliás cukorral, és öntsd a túróra, majd ta...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű