5 dl natur joghurt (Görög)
8-10 ek kristálycukor
3 ek zselatin (20g)
3 dl habtejszin
babapiskóta
Bármilyen gyümölcs vagy kompót. Málna meggy ribizli áfonya stb....
A joghurtot cukrot zselatint összekeverjük, és lassu tüzön sűrün keverve felmelegítjük, de csak annyira hogy a cukor és a zselatin elolvadjon. Forralni nem szabad!!!
Ezután hűtjük.
Közben felverjük a tejszint, és a kihűlt joghurtal összekeverjük.
Folpakkal bélelt formába merjük a gyümölcsel rétegezve.
Tetejére babapiskótát teszünk, aminek a talpát egy pllanatra tejbe mártunk.
Ez a mennyiség egy őzgerinc formába elég+egy kis tálka.
Ezt a sütit egész évben készíthetjük, télen nagyon finom őszibarack kompóttal!
Keverhetünk hozzá 20 dkg túrót, de akkor még +egy ek. zselatint tegyünk hozzá.
A túrót pépesítsük.
A tészta hozzávalóiból közepesen lágy tésztát kell kapjunk. Kelesztésnél 1x alaposan átdagasztjuk és kelesztjük tovább (2x kelesztjük) Nagyon szép hólyagos tésztát kapunk. Kinyújtj...
Elkészítési idő: kb.: 1 óra Nehézség: KözepesA tojásokat törjük fel, válasszuk szét a fehérjét a sárgájától. A fehérjéket egy csipet konyhasóval verjük kemény habbá, majd ebbe szórjuk bele az átszitált porcukrot. Ezzel verjük...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézPiskóta készítése: A tojások sárgáját a cukor kétharmadával krémesre keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a maradék cukrot is beledolgozzuk. A cukros tojáss...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA kekszet összetörjük, majd jól elkeverjük a vajjal és lekapcsolható oldalú sütőformába simítjuk. A mascarponét a porcukorral és a vaníliás cukorral összedolgozzuk, a fehér csokol...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű