5 dl natur joghurt (Görög)
8-10 ek kristálycukor
3 ek zselatin (20g)
3 dl habtejszin
babapiskóta
Bármilyen gyümölcs vagy kompót. Málna meggy ribizli áfonya stb....
A joghurtot cukrot zselatint összekeverjük, és lassu tüzön sűrün keverve felmelegítjük, de csak annyira hogy a cukor és a zselatin elolvadjon. Forralni nem szabad!!!
Ezután hűtjük.
Közben felverjük a tejszint, és a kihűlt joghurtal összekeverjük.
Folpakkal bélelt formába merjük a gyümölcsel rétegezve.
Tetejére babapiskótát teszünk, aminek a talpát egy pllanatra tejbe mártunk.
Ez a mennyiség egy őzgerinc formába elég+egy kis tálka.
Ezt a sütit egész évben készíthetjük, télen nagyon finom őszibarack kompóttal!
Keverhetünk hozzá 20 dkg túrót, de akkor még +egy ek. zselatint tegyünk hozzá.
A túrót pépesítsük.
A száraz hozzávalókat elkeverjük és a vajat elmorzsoljuk benne. Hozzáöntjük a vaníliát, a felvert tojást és most már fakanál segítségével alaposan kikeverjük. A masszát habzsákb...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 4 cipóra osztjuk, majd téglalap alakúra nyújtjuk. Minden lapot egyenként olvasztott langyos margarinnal lekenünk és feltekerjük, mint a bejglit....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA háztartási kekszet összedolgozzuk a kókusz reszelék felével, a porcukorral, darált dióval, kakaóval, rummal és annyi erős feketekávéval, hogy összeálljon. Alufólián kisujjnyi vék...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint, a cukorral, a tejföllel, a tojások sárgájával, egy csipetnyi sóval, és a sütőporos liszttel összegyúrom. A tésztát három részre vágom, az egyik harmadba 2 evőkanál kak...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű