5 dl natur joghurt (Görög)
8-10 ek kristálycukor
3 ek zselatin (20g)
3 dl habtejszin
babapiskóta
Bármilyen gyümölcs vagy kompót. Málna meggy ribizli áfonya stb....
A joghurtot cukrot zselatint összekeverjük, és lassu tüzön sűrün keverve felmelegítjük, de csak annyira hogy a cukor és a zselatin elolvadjon. Forralni nem szabad!!!
Ezután hűtjük.
Közben felverjük a tejszint, és a kihűlt joghurtal összekeverjük.
Folpakkal bélelt formába merjük a gyümölcsel rétegezve.
Tetejére babapiskótát teszünk, aminek a talpát egy pllanatra tejbe mártunk.
Ez a mennyiség egy őzgerinc formába elég+egy kis tálka.
Ezt a sütit egész évben készíthetjük, télen nagyon finom őszibarack kompóttal!
Keverhetünk hozzá 20 dkg túrót, de akkor még +egy ek. zselatint tegyünk hozzá.
A túrót pépesítsük.
Az alapanyagokból lágy sima tésztát készítünk, melyet rövid időre a hűtőbe helyezünk. Liszttel meghintett gyúródeszkán 5mm vastagságúra nyújtjuk. Karikákat vágunk ki belőle, me...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítés A liszt és a szódabikarbóna kivételével az összes hozzávalót gőz fölött összefőzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk az átszitált lisztet és a belekevert szódabikarbónát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsük elő 180 fokra. A tojást a cukorral jól elkeverjük. Hozzáadjuk az olajat, ezzel is elkeverjük, majd mehet bele a szódabikarbónával elkevert liszt. A tejföllel...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. Melegítsd elő a sütőt 185 fokra. 2. Dobd a banánokat a keverőtálba és villával törd össze őket, majd öntsd rá a fehérbort, az olajat a cukrot és a fahéjat. Kufircold össze a c...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű