Hozzávalók 80 dkg káposztasalátához:
50 dkg finomra gyalult fehérkáposzta
20 dkg finomra gyalult sárgarépa
1 közepes fej fehérhagyma apró kockára vágva
2 dl házi majonézhez:
1 (tanyasi) tojássárgája
1,8 dl napraforgóolaj
1 teáskanál mustár (a dijoni a legjobb)
1 teáskanál fehér borecet
csipet só, és fehérbors (őrölt feketebors is jó)
1 evőkanál friss citromlé
2 evőkanál fehér borecet
3-4 evőkanál nádcukor
Nálam mindig házi majonéz az alap, de volt már, hogy a házi majonézből mézes-mustáros szószt kevertem és azzal vegyítettem el a zöldségeket. A házi majonéz mellett készítek egy ecetes-cukros-olajos saláta alapot is.
Az olajat, a nádcukrot és a borecetet alaposan elkevertem. Hozzáadtam a hagymát és ezzel is alaposan elkevertem, hogy a hagymakockák darabjaira essenek szét, hogy mindenhol ott legyenek a salátában, de ne fajsúlyos legyen az íze, egy-egy falatnál.
Hozzáadtam a gyalult zöldségeket és a majonézt és alaposan elkevertem. Minimum 2 órát érdemes hűteni, félnapig még jobb.
Készítettem már lila és fehérkáposztával vegyesen, melyet sárgarépával és lilahagymával dúsítottam. Készítettem már csak fehér káposztával, sárgarépával, valamint lilahagymával.
Az olajat, a nádcukrot és a borecetet alaposan elkeverem. Hozzáadom az apróra felvágott hagymát és ezt is alaposan elkeverem benne. Hozzáadom a gyalult zöldségeket, majd a majoné...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűEgy keverőtálban összekeverünk 4 evőkanál olívaolajat, egy fél grapefruit levét és pár csepp balzsamecetet. Megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a tört pirított diót, a felaprított...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a káposztát csíkozzuk fel. A megtisztított répát vágjuk fel zsülienre. Jól keverjük össze őket, és sózzuk be. A majonézhez keverjük hozzá a porcukrot, az ízesített mustá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű