menu

Családireceptkönyv.hu

Meggyes-mascarponés piskótatekercs


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók
a tésztához:
12,5 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
4 db tojás (közepes)
12 dkg liszt
1 dkg kakaó (1 púpozott ek)
2 evőkanál forró víz

a meggyes-mascarponekrémhez:

20 dkg magozott meggy (vagy meggybefőtt)
40 dkg mascarpone
2 dl Hulala (vagy habtejszín)
15 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:


A porcukrot és a vaníliás cukrot a keverőtálba tesszük, majd hozzáadjuk az egész tojásokat, és pár perc alatt, robotgéppel jó habosra keverjük. Amikor már jó habos, állandó keverés mellett, hozzácsorgatjuk a forró vizet, majd még 1-2 percig keverjük.

A lisztet összekeverjük a kakaóval, majd hozzászitáljuk a cukros-tojásos habhoz. Ezután fakanállal óvatosan összekeverjük-forgatjuk (vigyázva, hogy a hab ne törjön össze). Egy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk, majd egyenletesen rákenjük a masszát. 160 fokra (hőlégkeverésnél) előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten 12-15 perc alatt készre sütjük. Egy nagyobb sütőpapírt liszttel enyhén megszórunk, majd a sütőből kivett tésztát, rögtön ráfordítjuk. Ezután óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd a tésztát egy nedves konyharuhával letakarjuk. (A konyharuhát alaposan kicsavarjuk, hogy éppen csak nedves legyen.) Amikor a tészta már éppen csak langyos, levesszük a konyharuhát, és a sütőpapírral együtt feltekerjük, majd úgy hagyjuk teljesen kihűlni. (Én legalább kétszer ki és fel tekerem, majd hagyom teljesen kihűlni.)

A meggyet érdemes már előző nap kimagozni, majd 1-2 evőkanál kristálycukorral megszórni, hogy ne legyen majd savanyú a süteménybe. Mielőtt a süteménybe tennénk, alaposan csepegtessük le. (Ízlés szerint – és szezonon kívül – meggybefőttel is készíthetjük.)

A mascarponét a porcukorral, és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A Hulalát (vagy habtejszínt) kemény habbá verjük, majd apránként hozzákeverjük a mascarpone krémhez.

A teljesen kihűlt piskótát kitekerjük, és vékonyan megkenjük a krémmel, majd megszórjuk az alaposan lecsepegtetett meggyel. Ezután a maradék krém felét rákenjük, és óvatosan feltekerjük. A megtöltött, feltekert piskótát tálcára tesszük, majd a maradék krémmel bevonjuk. Ezután ízlés szerint csokoládét reszeljünk rá, és meggyszemekkel díszítjük.

Az elkészült süteményt 1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek kellően összeérjenek. Tálalás előtt a süteményt a hűtőből kivesszük, majd ízlés szerint felszeleteljük, és úgy kínáljuk.

Meggyes-mascarponés piskótatekercs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Somlói szelet
Somlói szelet

1. Első lépésben a piskótákat megsütjük 30*20 cm-es tepsin. A tojást kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral fehéredésig kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet, és óvatosan beleforgatjuk...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar csokoládés sajttorta
csokoládés sajttorta

1. Egy 18-20 cm átmérőjű kapcsos kerek tortaformát kivajazok, sütőpapírral kibélelek. A sütőt előmelegítem 175 fokra (légkeverésest 155-re). 2. A kekszet krémestül ledarálom. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Málnás tiramisu tojás nélkül
Málnás tiramisu tojás nélkül

A málna nagyobb részét félreteszem. A többit a kártyához felhasználom. Főzöm kb.10 percig a málna, lekvár, szörp, víz, fahéj, cukor keverékét, majd botmixerrel pürésítem. Kemény h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tiramisu
Tiramisu

mint a fotón k hópehely

Elkészítési idő: 1,5
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk