menu

Családireceptkönyv.hu

Meggyes-mascarponés piskótatekercs


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók
a tésztához:
12,5 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
4 db tojás (közepes)
12 dkg liszt
1 dkg kakaó (1 púpozott ek)
2 evőkanál forró víz

a meggyes-mascarponekrémhez:

20 dkg magozott meggy (vagy meggybefőtt)
40 dkg mascarpone
2 dl Hulala (vagy habtejszín)
15 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:


A porcukrot és a vaníliás cukrot a keverőtálba tesszük, majd hozzáadjuk az egész tojásokat, és pár perc alatt, robotgéppel jó habosra keverjük. Amikor már jó habos, állandó keverés mellett, hozzácsorgatjuk a forró vizet, majd még 1-2 percig keverjük.

A lisztet összekeverjük a kakaóval, majd hozzászitáljuk a cukros-tojásos habhoz. Ezután fakanállal óvatosan összekeverjük-forgatjuk (vigyázva, hogy a hab ne törjön össze). Egy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk, majd egyenletesen rákenjük a masszát. 160 fokra (hőlégkeverésnél) előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten 12-15 perc alatt készre sütjük. Egy nagyobb sütőpapírt liszttel enyhén megszórunk, majd a sütőből kivett tésztát, rögtön ráfordítjuk. Ezután óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd a tésztát egy nedves konyharuhával letakarjuk. (A konyharuhát alaposan kicsavarjuk, hogy éppen csak nedves legyen.) Amikor a tészta már éppen csak langyos, levesszük a konyharuhát, és a sütőpapírral együtt feltekerjük, majd úgy hagyjuk teljesen kihűlni. (Én legalább kétszer ki és fel tekerem, majd hagyom teljesen kihűlni.)

A meggyet érdemes már előző nap kimagozni, majd 1-2 evőkanál kristálycukorral megszórni, hogy ne legyen majd savanyú a süteménybe. Mielőtt a süteménybe tennénk, alaposan csepegtessük le. (Ízlés szerint – és szezonon kívül – meggybefőttel is készíthetjük.)

A mascarponét a porcukorral, és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A Hulalát (vagy habtejszínt) kemény habbá verjük, majd apránként hozzákeverjük a mascarpone krémhez.

A teljesen kihűlt piskótát kitekerjük, és vékonyan megkenjük a krémmel, majd megszórjuk az alaposan lecsepegtetett meggyel. Ezután a maradék krém felét rákenjük, és óvatosan feltekerjük. A megtöltött, feltekert piskótát tálcára tesszük, majd a maradék krémmel bevonjuk. Ezután ízlés szerint csokoládét reszeljünk rá, és meggyszemekkel díszítjük.

Az elkészült süteményt 1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek kellően összeérjenek. Tálalás előtt a süteményt a hűtőből kivesszük, majd ízlés szerint felszeleteljük, és úgy kínáljuk.

Meggyes-mascarponés piskótatekercs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tejbegrízes kekszes
Tejbegrízes kekszes

A fél liter tejet a cukrokkal és a vajjal felforraljuk. A 125 ml tejben elkeverjük a búzadarát. Amikor a cukros-vajas tej felforrt, belekeverjük a tejes-búzadarát....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mirinda szelet
Mirinda szelet

A tojássárgájákat a cukorral és a vízzel fehéredésig verjük. A liszttel elkeverjük a kakaóport és a sütőport, majd a tojásos masszához keverjük az olajjal együtt. Végül beleforgatj...

Elkészítési idő: 2
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mákos, vaniliapudingos süti
Mákos, vaniliapudingos süti

Először is megcsináljuk a pudingot. A tejjel elkeverjük, a pudingport és a cukrot csomómentesre keverjük és készre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Elkeverjük a száraz hozzávalókat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Csokis diós sütemény
Csokis diós sütemény

A lisztet a vajjal, zsírral, sóval elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tejet, és gyorsan egynemű tésztát gyúrunk. A tésztában sem tojás, sem cukor nincs. A tojásokat szétválasztjuk. A fe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk