Sima piskóta
8 db tojás,
8 evőkanál kristálycukor,
9 ek. liszt (púpos ek.)
1 mokkáskanál szódabikarbóna,
csipet só.
Kakaós piskóta
8 tojás,
8 ek. kr. cukor,
2 ek. kakaópor,
7 ek. liszt
1 mk.szódabikarbóna.
A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a kr.cukrot és azzal is verjük egy kicsit. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját és jól elkeverjük.
A liszttel elkeverjük a szódabikarbónát, és óvatosan fakanállal a habhoz keverjük.
vajazott, lisztezett tepsziben , 190 fokon sütjük.
Kakaós piskóta
Ugyan úgy járunk el mint a sima piskótánál, csak a liszttel elkeverjük az átszitált kakaóport, és így adjuk a habhoz.
A piskóta alap receptje: ahány tojás, annyi ek. cukor és annyi ek. liszt.
A plussz egy kanál liszt azért kell, mert tartást ad a tésztának, így sülés után nem esik össze.
Mindíg a tojáshoz számoljuk a cukrot és a lisztet!!!
A tojásfehérjéhez hozzáadjuk a cukrot és kemény habot verünk belőle. A lisztet hozzászitáljuk, a darált mákot beleszórjuk és óvatosan összeforgatjuk. Kivajazzuk és kilisztezzük a m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkészítés A tepsit (kb. 25x30 cm) kivajazzuk, sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük. Elkészítés A tojást egy keverőedényben a konyhai robotgép legmagasabb fokoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőforma kikenéséhez egy diónyi vaj, és egy kevés zsemlemorzsa szükségeltetik. A sütemény sütése hideg sütőben elindítva 150 C fokon 15 perc. A sütemény akár csokibevonat nélkü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat a cukorral jó habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet a tejjel felváltva, végül a kókuszreszeléket. Egy kivajazott-lisztezett közepes méretű t...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz