Sima piskóta
8 db tojás,
8 evőkanál kristálycukor,
9 ek. liszt (púpos ek.)
1 mokkáskanál szódabikarbóna,
csipet só.
Kakaós piskóta
8 tojás,
8 ek. kr. cukor,
2 ek. kakaópor,
7 ek. liszt
1 mk.szódabikarbóna.
A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a kr.cukrot és azzal is verjük egy kicsit. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját és jól elkeverjük.
A liszttel elkeverjük a szódabikarbónát, és óvatosan fakanállal a habhoz keverjük.
vajazott, lisztezett tepsziben , 190 fokon sütjük.
Kakaós piskóta
Ugyan úgy járunk el mint a sima piskótánál, csak a liszttel elkeverjük az átszitált kakaóport, és így adjuk a habhoz.
A piskóta alap receptje: ahány tojás, annyi ek. cukor és annyi ek. liszt.
A plussz egy kanál liszt azért kell, mert tartást ad a tésztának, így sülés után nem esik össze.
Mindíg a tojáshoz számoljuk a cukrot és a lisztet!!!
A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét 5 dkg porcukorral kemény habbá verjük. A puha margarint az 5 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, a tojások sárgájával, az aromával és a sóv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet és a diót összedaráljuk, majd hozzáadunk annyi sárgabaracklekvárt, amitől jól formázhatóvá válik. (A diót érdemes 5-10 percre sütőbe tenni vagy száraz serpenyőben megpirí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDagasztótálba öntjük a tejet, a tojássárgáját, valamint az élesztőt, majd elkeverjük. Ezután beleszitáljuk a lisztet, majd hozzáadjuk a cukrot és a sót is. A tésztát 3 percen ker...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes: a cukrot, a lekvárral, a vízzel, a rummal, a mazsolával feltesszük főni. Akkor jó, ha a cukor elolvadt, és a mazsola egy kicsit megduzzadt. Adjuk hozzá a kakaóport is, majd keve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű