20 dkg trappista sajt
20 dkg fokhagymás csirkemell sonka
2 db főtt tojás
2 dl tejföl (20 %-os)
1-2 ek majonéz
1 tk mustár
bors-, ételízesítő ízlés szerint
2-3 szál újhagyma
A tojásokat keményre főzzük, lehűtjük, megpucoljuk és apró kockákra vágjuk.
A sonkát szintén felkockázzuk.
Az újhagymát szeletekre vágjuk.
A tejfölt alaposan kikeverjük a mustárral és a majonézzel. Ízesítjük ízlés szerint: borssal és ételízesítővel.
A sajtot lereszeljük, egy részét félretesszük (a szendvicsek tetejére), másik részét pedig a masszához adjuk.
Az összes alapanyagot elkeverjük és vastagon, az előzőleg felszeletelt kenyerekre halmozzuk. A tetejét reszelt trappista sajttal megszórjuk.
A sütőt kb. 180-200 fokra előmelegítjük és addig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul.
Megfőzzük a tésztát, majd leszűrjük, és 2 evőkanál olajjal átkeverve hűlni hagyjuk; ez utóbbi megakadályozza az összetapadást. Mártást készítünk egy nagyobb tálban a majonézből,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA joghurtot összekeverjük a mustárral, mézzel, sóval, borssal. Beleaprítjuk a lila hagymát és beleborítjuk a lecsepegtetett kukoricát is. Összekeverjük és betesszük a hűtőbe. Ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a tölcsérformát készítsük el. A tölcsér méretét mindenki maga döntheti el, én pl. egy A4-es papírt hajtottam félbe, de készíthetjük nagyobbra is. Vegyünk egy A4-es papírt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát és a répát egy tálba tesszük, hozzákeverjük a hagymát is. A többi hozzávalót egy kis edénybe öntjük és jól összekeverjük, majd ráöntjük a zöldségekre és jól összedolgoz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű