menu

Családireceptkönyv.hu

Sós uborka


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


uborka, lehetőleg ne túl nagyok legyenek, kovászolni való méretűek
kapor

víz

Elkészítés:


Az uborkát megmossuk, a végeit levágjuk és befőttes üvegekbe tesszük a kaporral együtt. A vizet felforraljuk, majd megvárjuk, hogy teljesen kihűljön, ekkor adjuk hozzá a sót, mégpedig literenként 3 dkg-t. Jól elkeverjük, és miután feloldódott, azután öntjük csak rá az uborkára. Majd lazán csavarjuk rá az üvegre a tetejét és egy tányért tegyünk az üveg alá. Pár nap elteltével megindul a tejsavas erjedés. Ekkor egy kevés lé kifolyhat az üvegből, ezért kell alá a tányér. Amikor néhány nap elteltével a lé szépen letisztul, akkor már jó szorosan rácsavarhatjuk az üvegre a tetőt.

Sós uborka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Olajos marinált paprika
Olajos marinált paprika

átesszük a paprikára és lefedve kicsit dunsztoljuk , de csak annyira hogy összeessen ,de ne főljön szét , majd tiszta 7 dcl üvegekbe rakjuk még melegen ,erre az adagra kb 8 db üveg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sós paprika lekvár
Sós paprika lekvár

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Klasszikus köményes káposztasaláta
Klasszikus köményes káposztasaláta

A káposztát és a hagymát legyaluljuk, majd lesózzuk. Ezután az ecetet kikeverjük a cukorral és köménnyel, valamint a vízzel. Ha a káposzta összeesett, kinyomkodjuk, majd ráöntjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paprika, uborka
Paprika, uborka

5 literes üveghez. Hideg lé készités.

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk