Családireceptkönyv.hu

Sós uborka


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


uborka, lehetőleg ne túl nagyok legyenek, kovászolni való méretűek
kapor

víz

Elkészítés:


Az uborkát megmossuk, a végeit levágjuk és befőttes üvegekbe tesszük a kaporral együtt. A vizet felforraljuk, majd megvárjuk, hogy teljesen kihűljön, ekkor adjuk hozzá a sót, mégpedig literenként 3 dkg-t. Jól elkeverjük, és miután feloldódott, azután öntjük csak rá az uborkára. Majd lazán csavarjuk rá az üvegre a tetejét és egy tányért tegyünk az üveg alá. Pár nap elteltével megindul a tejsavas erjedés. Ekkor egy kevés lé kifolyhat az üvegből, ezért kell alá a tányér. Amikor néhány nap elteltével a lé szépen letisztul, akkor már jó szorosan rácsavarhatjuk az üvegre a tetőt.

Sós uborka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bogi
Tökkonzerv
Tökkonzerv

Az alaposan megmosott tököket 1 cm vastag körszeletekre vágjuk, 3-5 percig forró vízben pároljuk, majd 3-5 percre hideg vízbe tesszük, és szétrakjuk az előkészített üvegekbe, hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Monamari
Egyszerű káposztasaláta
Egyszerű káposztasaláta

A káposzta külső leveleit leszedtem, megmostam, majd félbe vágtam. Az eredeti német V-gyalu (nemesacél pengékkel) segítségével vékonyra gyalultam. A vöröshagymát félbevágtam, kiv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Svéd uborkasaláta
Svéd uborkasaláta

Az uborkát alaposan megmossuk, mindkét végét levágjuk (érdemes megnyalni, nehogy keserű legyen...rossz meglepetés lenne), a hagymát megtisztítjuk. Reszelőn vagy konyhai robotgéppe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Paprika káposztával töltve
Paprika káposztával töltve

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk