40 dkg liszt,
1 db tojás,
1 csipet só,
50 ml olaj,
2 evőkanál kakaópor,
tej, szénsavas ásványvíz (szóda) fele-fele mennyiségben a tejjel. Nekem 400-400 ml volt felesben. (20-22 db palacsinta lesz ebből a mennyiségből)
A tejberizshez: (Ez a mennyiségű tejberizs kb 6-7 palacsinta megtöltésére elég)
8 dl tej,
12 dkg rizs,
8 dkg cukor
És egy kevés gyümölcs, amit találunk, vagy van a boltban, zöldségesben
A hozzávalókat csomómentesre kikeverjük, arra figyeljünk, a liszthet szitáljuk hozzá a kakaóport, és keverjük össze. Majd a tejet és szódát fokozatosan adjuk hozzá, közben keverve, mert liszt és liszt más, és nem egyforma vastagan szeretjük a palacsintát sem. De fele-fele arányban hígítsuk, se túl sűrű se túl folyós ne legyen.
Majd egy serpenyőben kisültjük őket.
Közben elkészítjük a tejberizst is, vagy akár előtte, mert ennek hűlni kell. A tejet felforraljuk. Ha forr, hozzáadjuk a megmosott és lecsepegtetett rizst, majd néha megkeverve felforraljuk újra. Ha forr, fedő alatt kislángon főzzük tovább, pici rést hagyjunk a fedő és az edény közt, különben kifut.
kb 30 percig főzzük, és a 25. perc tájékán hozzákeverjük a cukrot is.
Ha letelt a 30 perc levesszük a tűzről, fedőt rajtahagyjuk, még 20 percig kb. Majd hagyjuk kihűlni.
(Szerintem ez a legfinomabb tejberizs, ahogy nagyanyáink készítették. Aki tejberizsként enné, tálkában, ha úgy érzi sűrű, akkor egy kevés tejjel hígíthatja. (de most a sushinak nem kell)
A gyümölcsöt, amit bele szánunk, csak vágjuk fel vékony csíkokra.
Én egy bambusz alátétre tettem a palacsintám.
Szóval a kihűlt tejberizst rátesszük a palacsinta egyik felére,
a felső végét levágjuk.
(Vizes kézzel a legegyszerűbb rásimítani. Majd egy vonalban beletesszük a gyümölcsöt, és szorosan feltekerjük.
Hűtőbe tesszük 1 órát, mielőtt felvágnánk.
Mikor felvágjuk érdemes a kést minden szelet után egy papírtörlőbe letörölni.
Csaltam egy kicsit, mert a narancsnak annyira semmilyen színe nem volt, hogy a tetejére bogyós gyümölcsszószt csepegtettem, ettől olyan szép piros, és ízben brutális, mit adott a narancsosnak, legközelebb is így készítem, ugyanakkor én szeretem a savanykást az édessel, nagyon finom.
A tejszínt egy nagyobb lábasba tesszük, amiben kényelmesen tudjuk elkeverni majd a csokit. Melegítsük fel forráspontig a tejszínt, majd az összetört csokoládét tegyük bele. Ily...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsd elő 180 fokra. A puha vajat keverd habosra a cukorral, majd üsd hozzá a tojásokat is. A lisztet dolgozd össze a sütőporral és a mézeskalács fűszerrel, majd szit...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojások fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral és a joghurttal, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és az aromát. A masszát a habhoz kavar...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A nocarb rost sütőmixet, kókuszzsírt, édesítőt, tojásokat, sütőport alaposan összemorzsoljuk. A meggyet (nekem fagyasztott volt) kiolvasztjuk, hozzáadjuk az útifűmagh...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű