•ízlés szerint só, őrölt bors
•fél csokor metélőhagyma
•3 ág petrezselyemzöld
•10 dkg krémtúró
•15 dkg félzsíros tehéntúró
•4 db nagy szelet főttsonka (gépsonkát használtam, mert sajnos törik a sonkám, nem tudom tekerni)
•8 db salátalevél
•kb10 dkg paprikával töltött olajbogyó
•Pár szál metélőhagyma
A megmosott lerázott metélőhagymát és a petrezselymet finomra felaprítjuk. Robotgéppel a kétféle túrót laposan összekeverjük. Belevegyítjük a felaprított zöldfűszereket, és sóval borssal ízesítjük.
A nagy sonkaszeleteket keresztben félbevágjuk. Kevés zöldfűszeres túrókrémmel megkenjük, majd óvatosan feltekerjük. A salátaleveleket megmossuk, és megtöröljük. A sonkatekercseket a salátalevelekkel és az olajbogyókkal kettesével tányérokra tesszük, és néhány szál metélőhagymával díszítjük. Pirítóst adhatunk hozzá.
A salátához megmossuk, megtisztítjuk a zöldségeket. A jégsalátát és a paradicsomot kockákra vágjuk, az uborkát félszeletekre, a lilahagymát pedig kisebb kockákra vágjuk. Ezeket jól...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEz az egyik legfinomabb saláta, mindenki nagy kedvence. Önálló körete lehet bármilyen sült húsnak, sajttekercseknek, vagy akár panírozott ételeknek is. Az ananász konzervet jól...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A zöldborsót sós vízben puhára főzzük, majd az edényből kivéve lecsöpögtetjük. 2. A majonézt a tejföllel és a mustárral simára keverjük. 3. Sóval, cukorral ízesítjük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű