•ízlés szerint só, őrölt bors
•fél csokor metélőhagyma
•3 ág petrezselyemzöld
•10 dkg krémtúró
•15 dkg félzsíros tehéntúró
•4 db nagy szelet főttsonka (gépsonkát használtam, mert sajnos törik a sonkám, nem tudom tekerni)
•8 db salátalevél
•kb10 dkg paprikával töltött olajbogyó
•Pár szál metélőhagyma
A megmosott lerázott metélőhagymát és a petrezselymet finomra felaprítjuk. Robotgéppel a kétféle túrót laposan összekeverjük. Belevegyítjük a felaprított zöldfűszereket, és sóval borssal ízesítjük.
A nagy sonkaszeleteket keresztben félbevágjuk. Kevés zöldfűszeres túrókrémmel megkenjük, majd óvatosan feltekerjük. A salátaleveleket megmossuk, és megtöröljük. A sonkatekercseket a salátalevelekkel és az olajbogyókkal kettesével tányérokra tesszük, és néhány szál metélőhagymával díszítjük. Pirítóst adhatunk hozzá.
A tisztított burgonyát karikákra vágjuk, sós-babérleveles főzővízben, közepes lángon, 10 percig főzzük. Ezután kivesszük, a szeletelt vörös- vagy lilahagymát a főzővízben leforrázz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA babot egy éjszakán át hideg vízben áztatjuk. Leveskockával megfőzzük, hagyjuk kihűlni. A halat roston megsütjük, nagyobb darabokra vágjuk. A hagymát vékony negyedszeletekre vá...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA káposztát lereszeljük, sóval, cukorral ízesítjük, majd állni hagyjuk 1/2 órát. Jó alaposan kinyomkodjuk azt a levet, amit a káposzta eresztett, majd hozzávágjuk a vöröshagymát....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA majonézből, mustárból, porcukorból, tejfölből egy tartármártást készítünk. Sózzuk, borssal, és frissen reszelt gyömbérrel ízesítjük. Belekeverjük a lecsepegtetett kukoricát....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű