menu

Családireceptkönyv.hu

Pásztorpite


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A raguhoz:

1 közepes vöröshagyma
Két-három gerezd fokhagyma
15 dkg sárgarépa
1 nagy teáskanál paradicsompüré
1 fél ág friss rozmaring
2-3 ág friss kakukkfű
2 friss vagy szárított babérlevél
10 dkg zöldborsó
Fél kiló hús
2 púpozott teáskanál liszt
Fél deci bor
4 dl víz
Egy evőkanál Worchestershire szósz

A krumplipüréhez:

1kg krumpli
2dl tej
50g vaj
4 tojás sárgája
Só, bors, szerecsendió
5 dkg fehér cheddar sajt (vagy más, ami szimpatikus)

A sütéshez:

2 evőkanál zsemlemorzsa
3-4 dkg cheddar sajt

Elkészítés:


1. A pásztorpite húsos ragujához egy nagyobb serpenyőben olajat hevítünk, és a finomra vágott hagymát a szeletekre vágott fokhagymával együtt üvegesre pároljuk.
2. Hozzádobjuk a 6-7 mm-es kockára vágott sárgarépát és a paradicsompürét, és az egészet nagy lángon jól lepirítjuk.
3. Hozzáadjuk a zöldfűszereket, átforgatjuk és rádobjuk a darált húst is. A húst is lepirítjuk, megszórjuk a liszttel, átforgatjuk és felöntjük a vörösborral és a vízzel. Sóval, borssal, worchestershire szósszal ízesítjük és kis lángon 20 percig rotyogtatjuk.
4. Hozzákeverjük a fagyasztott zöldborsót, további 5 percig főzzük és ezzel a ragunk el is készült.

5. Elkészítjük a krumplipürét: Egy lábas sós vízben megfőzzük a kockára vágott krumplit. Közben a vajat és a tejet összemelegítjük.
6. A megfőtt burgonyát krumplinyomóval áttörjük egy tálba, hozzáadjuk a tojások sárgáját, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük és a vajas tejjel, a lereszelt sajttal együtt rövid keveréssel krémesre keverjük.

7. A krumplipürét egy kanál segítségével eloszlatjuk a húsos ragun úgy, hogy mindenhol teljesen fedje. Megszórjuk a zsemlemorzsával, reszelt sajttal és 200 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

Pásztorpite

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: keria
Perzsa padlizsán
Perzsa padlizsán

A padlizsánt meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk és olajban mindkét oldalát megsütjük. Egy tálra szedjük és félretesszük. A vöröshagymát kockára vágjuk és kevés olajon addig pirí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csőben sült besameles brokkoli és karfiol
Csőben sült besameles brokkoli és karfiol

A karfiolt és a brokkolit feldaraboljuk, ételízesítős vízben puhára főzzük, de ügyeljünk, hogy ne főzzük túl, mert akkor szétesik. Szűrőben csepegtessük le. A főzőléből teg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Virslis krumplipüré - OK
Virslis krumplipüré - OK

1. A burgonyát megpucolom, kockára vágom, enyhén sós vízben megfőzöm, majd a vajjal és a tejjel krumplipürét készítek belőle. 2. A hagymát felkockázom, némi zsiradékon üvegesre...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Katka
SPENÓTOS GNOCCHI
SPENÓTOS GNOCCHI

A spenótot alaposan megmossuk, majd a felhevített vajon az apróra vágott fokhagymával megfuttatjuk. Ha összeesett, megsózzuk, majd felöntjük a tejszínnel, és néhány perc alatt kiss...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk