Családireceptkönyv.hu

Bajor húsgombócok


Írta:

Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 db zsemle
30 dkg darált marhahús
30 dkg darált sertés lapocka
1 fej vöröshagyma
1 csomag petrezselyem
1 db tojás
1 db citrom
5 dkg vaj
5 dkg liszt
8 dl liter húsalaplé
2 evőkanál capri bogyó
3-4 db édes csemege uborka
2 dl tejszín

bors
szerecsendió

Elkészítés:


Egy vízbe áztatott zsemlét összedolgozunk 30-30 dkg darált marha és sertés hússal, majd hozzáadunk egy tojást, sózzuk, borssal, reszelt szerecsendióval fűszerezzük.
Finomra vágott vöröshagymát,reszelt citromhéjat és 1 csokor vágott petrezselymet teszünk hozzá, majd gombócokat formázunk belőle. 5 dkg vajban megpirítunk 5 dkg lisztet és fokozatosan kevergetve felöntjük 8 dl húsalaplével. A gombócokat ebben a mártásban főzzük 15-20 percig. A gombócokat félretesszük, beleforralunk 3-4 vékony csíkokra vágott csemege uborkát. Hozzáadunk 2 ek capri bogyót és 2 dl tejszínnel beforraljuk.

Bajor húsgombócok

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar cukkini nassolni!
cukkini nassolni!

A cukkinikat 2-3 mm vékony szeletekre vágjuk, sóval meghintjük. A szeleteket lisztben, tojásban es a reszelt sajttal elkevert zsemlemorzsában megforgatjuk és olajjal kikent tepsire...

Elkészítési idő: Előkészítés: 40
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gáncsné Tünde receptje
Gáncsné Tünde receptje

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Őszi szájban olvadós sütőtök keksz
Őszi szájban olvadós sütőtök keksz

Elkészítés: 1. Melegítsük elő a sütőt 185 fokra. Majd béleljünk ki 1-2 tepsit sütőpapirral. 2. Egy nagy tálban verjük enyhén habosra a vajat a xilittel, majd adjuk hozzá a sütőpo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk