1 db zsemle
30 dkg darált marhahús
30 dkg darált sertés lapocka
1 fej vöröshagyma
1 csomag petrezselyem
1 db tojás
1 db citrom
5 dkg vaj
5 dkg liszt
8 dl liter húsalaplé
2 evőkanál capri bogyó
3-4 db édes csemege uborka
2 dl tejszín
só
bors
szerecsendió
Egy vízbe áztatott zsemlét összedolgozunk 30-30 dkg darált marha és sertés hússal, majd hozzáadunk egy tojást, sózzuk, borssal, reszelt szerecsendióval fűszerezzük.
Finomra vágott vöröshagymát,reszelt citromhéjat és 1 csokor vágott petrezselymet teszünk hozzá, majd gombócokat formázunk belőle. 5 dkg vajban megpirítunk 5 dkg lisztet és fokozatosan kevergetve felöntjük 8 dl húsalaplével. A gombócokat ebben a mártásban főzzük 15-20 percig. A gombócokat félretesszük, beleforralunk 3-4 vékony csíkokra vágott csemege uborkát. Hozzáadunk 2 ek capri bogyót és 2 dl tejszínnel beforraljuk.
A cukkinikat 2-3 mm vékony szeletekre vágjuk, sóval meghintjük. A szeleteket lisztben, tojásban es a reszelt sajttal elkevert zsemlemorzsában megforgatjuk és olajjal kikent tepsire...
Elkészítési idő: Előkészítés: 40 Nehézség: KönnyűElkészítés: 1. Melegítsük elő a sütőt 185 fokra. Majd béleljünk ki 1-2 tepsit sütőpapirral. 2. Egy nagy tálban verjük enyhén habosra a vajat a xilittel, majd adjuk hozzá a sütőpo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű