1 db zsemle
30 dkg darált marhahús
30 dkg darált sertés lapocka
1 fej vöröshagyma
1 csomag petrezselyem
1 db tojás
1 db citrom
5 dkg vaj
5 dkg liszt
8 dl liter húsalaplé
2 evőkanál capri bogyó
3-4 db édes csemege uborka
2 dl tejszín
só
bors
szerecsendió
Egy vízbe áztatott zsemlét összedolgozunk 30-30 dkg darált marha és sertés hússal, majd hozzáadunk egy tojást, sózzuk, borssal, reszelt szerecsendióval fűszerezzük.
Finomra vágott vöröshagymát,reszelt citromhéjat és 1 csokor vágott petrezselymet teszünk hozzá, majd gombócokat formázunk belőle. 5 dkg vajban megpirítunk 5 dkg lisztet és fokozatosan kevergetve felöntjük 8 dl húsalaplével. A gombócokat ebben a mártásban főzzük 15-20 percig. A gombócokat félretesszük, beleforralunk 3-4 vékony csíkokra vágott csemege uborkát. Hozzáadunk 2 ek capri bogyót és 2 dl tejszínnel beforraljuk.
Elkészítése: Egy nagy tálba belerakosgatjuk a gyümölcsöket. Én ribizlit, narancsot, rumos meggyet, banánt, ananászt, kivit tettem bele. A rumos meggy saját eltevés, beleöntöt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szedret a joghurttal összeturmixoljuk, hígítjuk kevés tejjel, ha szükséges, édesítjük. Lehűtjük, és tejszínhabbal tálaljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA befőtteket a tejszínnel a cukrokkal és a citromokkal összekeverjük. Ha túl sűrű öntünk bele narancslét. Ízlés szerint rakunk bele szegfűszeget és őrölt fahéjat. Tejszínes gyüm...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát meghámoztam, felszeleteltem, felengedtem vízzel, ahogy Via írta "épphogy úszkáljanak benne a kockák". Ezután tettem bele egy kis cukrot, a kikapart vaníliamagokat, pár dar...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű